TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

POKORILE SU SVET TALENTOM, OČARALE PUBLIKU I ZARADILE MILIONE:Jeziva tragedija pokosila je živote sestara Vilijams(FOTO)

Iza osmeha sestara Vilijams krije se velika tuga...

Vip priča
Autor:
POKORILE SU SVET TALENTOM, OČARALE PUBLIKU I ZARADILE MILIONE:Jeziva tragedija pokosila je živote sestara Vilijams(FOTO)
Foto: Profimedia

Veoma su uspešne teniserke, jedna među njima važi za pravog titana na terenu, nepobediva, rođena da pobeđuje, kako sama za sebe kaže. Većina vidi samo njihove uspehe i osmehe, ali se iza njih krije teška životna priča.

Serena i Venus Vilijams nisu imale lak životni start i može se slobodno reći da ih život nije ni malo mazio. Odrasle su u velikom siromaštvu, a njihov otac Ričard Vilijams je u tenisu video izlazak iz teške životne situacije.

Serena Vilijams
Serena Vilijamsfoto: Profimedia

Sestre Vilijams danas se takmiče na najprestižnijim teniskim terenima, a prve teniske korake pravile su na oronulom teniskom terenu u blizinu porodične kuće u Los Anđelesu. Porodica nije imala novca za privatne škole tenisa, pa su Serena i Venus bile praktično samouke do jednog trenutka.

Način na koji ih su ih roditelji vaspitavali, a posebno roditeljske metode njihovog oca pokretale su kasnije niz kontroverzi. Pisalo se da ih je otac zloupotrebio kako bi porodicu izvukao iz siromaštva, da ih je prisiljavao na preteške treninge, i forsirao van granica normalnih i prikladnih za tada dve devojčice.

Serena i Venus Vilijams
Serena i Venus Vilijams foto: Reuters / Toby Melville

Sa druge strane se može čuti da je veoma imao razumevanja za njih i da nije želeo da im tenis oduzme detinjstvo, kao i da je njegova odluka da se bavi tenisom zapravo i bila jedini izlaz za Serenu i Venus.

A talenat sestara Vilijams ništa i niko nije mogao da spreči da ispliva na površinu, ni loši materijalni uslovi, ni prestrog otac. Obe su uspele da zauzmu prvo mesto na VTA listi.

Osvojile su najprestižnije turnire, poput Vimbldona, Rolan Garosa, Australijen opena.

Serena Vilijams
foto: AP / Aaron Favila

Blistave karijere je kao mačem preskla velika porodična tragedija pre nekoliko godina kada je ubijena njihova najstarija polusestra Jetunde u 31. godini (majka Venus i Serene je u prvom braku dobila tri ćerke).

Bio je to težak udarac za njih, a onda ih je koju godinu kasnije zadesio novi, veliki porodični skandal. Bivša supruga njihovog oca, 37 godina mlađa Lakiše prevarom mu je oduzela bogatstvo.

Serena Vilijams
foto: Reuters / Lucas Jackson

Ričard se jedva oporavio od toga, a ćerke su mu bile najveća podrška.

Daleko svetlija strana njihovog privatnog života jeste ljubav. Venus koja se prord tenisa bavi i enterijerom (vlasnica je veoma uspešne kompanije) uživa pored Ričarda Hamonda.

Serena nakon manje-više uspešnih veza sa Aleksisom Ohanijanom ima brak iz snova. Sa njim je dobila ćerkicu Olimpiju Aleksis Ohanijan, zbog koje je godinu dana pauzirala od tenisa.

Serena Vilijams venčanje
Serena Vilijams venčanje foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs