Da li ste znali?

Kako nas more leči: Zbog ova 3 čudesna efekta svi se vraćamo preporođeni!

Letnja sezona samo što nije počela, a sa njom i pripreme za odlazak na more, zato evo nekoliko saveta kako da u potpunosti iskoristite njegove blagodeti

Leto sa LIDLom
12:26h Autor:
Kako nas more leči: Zbog ova 3 čudesna efekta svi se vraćamo preporođeni!
Foto: Thinkstock

Da li ste znali da plivanje u morskoj vodi ima efekat kupanja u čudotvornom koktelu mineralnih soli, koji vašem organizmu pomaže da se kasnije uspešno uhvati ukoštac sa zimom.

Za jačanje organizma

Morska voda pročišćava kožu i disajne puteve, jača odbrambene mehanizme, masira mišiće i vraća im čvrstinu. Istovremeno ona deluje kao prirodni aerosol za nos i grlo. Tokom boravka na moru stručnjaci savetuju da odvojite svakoga dana najmanje 20 minuta za šetnju uz morsku obalu, po mogućstvu u ranim jutarnjim časovima ili pred zalazak sunca. U vazduhu koji tada udišete nalaze se sićušne čestice morske vode, koje kao najprirodniji inhalator pročišćavaju disajne puteve.

Dragocen plod, bogat selenom i cinkom: Dovoljno je da pojedete 2 dnevno!

Објава коју дели Stil (@stil_kurir) дана 20. Мај 2017. у 3:52 PDT

Ne trčite pod tuš

Ako imate sreće da odmor provodite u manjem i zabačenijem mestu na obali mora, gde voda i vazduh nisu zagađeni, pošto izađete iz vode, nemojte odmah da trčite pod tuš sa slatkom vodom. Sačekajte da se osušite na suncu: mineralne soli iz morske vode dezinfikuju, čiste i jačaju vašu kožu, a bubuljice i akne za nekoliko dana nestaju.

3 stvari koje se ne rade za vreme menstruacije: Žene, oprezno!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Vežbe u vodi

Zanimljivo je da jedna vežba u moru ima isti efekat kao 12 vežbi na suvom. Morska voda deluje poput sprave za vežbanje jer stvara otpor i maksimalno angažuje mišiće. Kretanjem kroz vodu trošite sedam kalorija u minutu, stimulišete cirkulaciju i jačate zidove vena. Ukoliko želite da se oslobodite celulita, svakodnevno plivajte ili hodajte u vodi do grudi, najmanje 40 minuta (20 minuta ujutro i 20 minuta uveče).

(stil.kurir.rs)

10 dana na moru čini čuda za dušu i telo: Evo zašto!

Објава коју дели Stil (@stil_kurir) дана 19. Јул 2016. у 1:51 PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs