Izvajajte figuru za ovo leto

Top forma tokom leta: Ovo su idealne vežbe za more i bazen

Zabavite se na moru u plićaku i u sedećem položaju jačajte trbušne mišiće i zadnjicu, a ukoliko uđete malo dublje u vodu boksom sa otvorenim dlanovima učvrstite ruke

Leto sa LIDLom
13:24h Autor:
Top forma tokom leta: Ovo su idealne vežbe za more i bazen
Foto: Shutterstock

Plivanje je odlična vežba za kompletno telo, ali bazen ili more mogu poslužiti za još intenzivniji trening. Najbolje je početi sa vežbama za noge. Stanite u bazenu ili moru tako da vam voda dolazi do ramena i raširite noge. Nakon toga savijte koleno i privucite ga prema grudima, dok istovremeno zamahujete suprotnom rukom. Smenjujte ruke i noge, pa postupak ponovite tri puta.

Lagane vežbe za čvrsta bedra Ostanite u vodi do ramena i lagano raširite noge, dok ruke držite skupljene uz telo. Skupite i raširite noge i vežbu ponovite tri do pet puta. Ona će vam pomoći da učvrstite bedra. Iako naizgled jednostavna vežba, voda stvara otpor, pa telo treba da alarmira više mišića da bi je izvelo. Sedeći položaji jačaju trbušne mišiće, zadnjicu i bedra Pronađite mesto u plićaku i sednite. Ispružite ruke ispred sebe, pa potom kolena privucite najpre prema desnoj strani grudi i ispružite se. Nakon toga isto ponovite, ali tako da primaknete noge prema levoj strani. Čitavo vreme držite gornji deo tela uspravno i ponovite ovu vežbu 24 puta. To će ojačati trbušne mišiće, zadnjicu i bedra. Ostanite u sedećom položaju, ali savijte noge pod uglom od 90 stepeni. Ispružite ruke ispred sebe dok se naginjete napred-nazad. Postupak ponovite tri puta i ojačajte mišiće trbuha.

Boks u bazenu ili moru jača ruke Stanite u lagani raskorak i zauzmite položaj kao da boksujete. Voda u bazenu ili moru bi trebalo da bude do ramena kako bi stvorila otpor. Nakon toga boksujte, ali otvorenim dlanom. Ponovite vežbu tri puta po 30 sekundi. Ovaj tip vežbe jača ruke i trbušne mišiće. U plićaku vežba celo telo Uđite u pliću vodu tako da noge raširite najviše što možete i da voda seže do ramena. Potom, ispružite ruke sa dlanovima okrenutim na dole i podignite petu prema zadnjici. Vraćajući petu u prvobitni položaj, okrenite ruke tako da dlanovi gledaju na gore. Trening ponovite sa drugom nogom i videće kako se zateže vaše kompletno telo. Skupljena kolena za zategnut stomak Skupite noge i ispružite ruke, privucite noge prema grudima te ih obgrlite rukama. Izdržite u tom položaju najduže što možete, pa lagano spustite noge. Ponovite 12 do 16 puta tri serije ovih vežbi. Ovaj tip vežbe jača trbušne mišiće. Čučnjevi u vodi za lepo oblikovanu zadnjicu Plićak je idealan za čučnjeve. Napravite 12 čučnjeva u tri serije vežbi, ali tako da ruke, umesto ispred sebe držite iznad glave. Čučnjevi pomažu u oblikovanju nogu, zadnjice i stomaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs