Morate da znate

Obavezna putna apoteka: Bez ovoga ne smete da krenete na letovanje!

Ukoliko na putovanje vodie i decu, obavezno ponesite sirup za snižavanje temperature, kao i sprej za nos ili fiziološki rastvor

Leto sa LIDLom
13:25h Autor:
Obavezna putna apoteka: Bez ovoga ne smete da krenete na letovanje!
Foto: Profimedia

Kada putujete na letovanje, jedna od stvari koje obavezno morate da spakujete jeste putna apoteka, odnosno sve ono što bi moglo da vam zatreba kada je reč o zdravlju.

Flasteri, zavoji i sterilna gaza Obavezno spremite paket flastera različitih veličina ili široki flaster koji se seče po potrebi. Dobro će doći i široki zavoj te nekoliko tupfera sterilne gaze za ranice i ogrebotine.

Mast za posekotine i ubode komaraca Mast s antibiotskim delovanjem izvrsna je za manje posekotine i ublažavanje crvenila i svraba kod uboda insekata, jer deluje i kao antihistaminik.

Paracetamol za upale i bolove Najbolji izbor je paracetamol u obliku tableta, koji će pomoći i protiv glavobolja koje se prvih dana mogu javiti kao reakcija na sunce, kao i za umorne mišiće.

Da konačno ništa ne zaboravite: Spisak stvari koje su vam potrebne na letovanju!

Čaj od karanfilića za zatvor i zubobolju Čaj od karanfilića ublažiće mučninu i zaustaviti povraćanje, ali i grčeve, gasove i nadutost u slučaju zatvora. Zubobolju ublažava prstohvat karanfilića između obraza i zuba koji boli.

Soda bikarbona za opekotine Kod opekotina od sunca pomažu obloge sa sodom bikarbonom i mlaka kupka u punoj kadi vode sa 250 grama sode bikarbone. Pola kašičice pomaže i kod probavnih tegoba.

Sirup za decu Ukoliko na putovanje vodie i decu, obavezno ponesite sirup za snižavanje temperature, kao i sprej za nos ili fiziološki rastvor.

Pomešajte med i sodu bikarbonu: Jedite mesec dana po 3 kašičice, evo šta će se desiti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs