KAKO DA SE ZAŠTITITE OD JARKOG SUNCA

Sunce može da bude opasan neprijatelj: Ovo je jedini pravi način da se zaštitite!

Kako se bira prava krema sa zaštitnim faktorom?

Leto sa LIDLom
15:18h Autor:
Sunce može da bude opasan neprijatelj: Ovo je jedini pravi način da se zaštitite!
Foto: Promo

Prva asocijacija na leto nam je sunce - divna, topla zvezda bez koje ne bismo preživeli, čiji zraci nam daju prelepi preplanuli ten zbog kojeg izgledamo lepše, ali i vitamin D, koji je neophodan ne samo našoj koži, već čitavom organizmu.

Ipak, pored mnoštva važnih benefita, ako mu se ne izložimo na pravilan način, sunce može da postane opasan neprijatelj svakom čoveku - može da izazove glavobolju, malaksalost, sunčanicu, opekotine i promene na mladežima koje mogu da imaju ozbiljne posledice...

ŠTA SVE TREBA DA ZNAMO

1. Koža je najugroženija tokom leta, ali ni toplo proleće nije tako bezopasno

Kada pomislimo na sunce i jačinu njihovih zraka, uglavnom pomislimo na leto, ali treba imati na umu da toplo proleće i izlaganje suncu u ovom periodu takođe može biti opasnost za našu kožu. Kada je reč o opekotinama, naročito su ugrožene osobe bledog tena i deca, čija je koža izuzetno osetljiva, ali ako mislite da će vas prirodno tamniji ten zaštititi od štetnog delovanja sunca, grdno se varate. Koža teško podnosi ultraljubičaste zrake koje sunce emituje, pa je neophodno pre svakog izlaganja naneti kremu sa odgovarajućim zaštitnim faktorom. Što vam je koža svetlija, faktor zaštite mora da bude viši, čak iako je u pitanju samo kratko izlaganje suncu - mi zapravo nismo ni svesni koliko snažno sunčevi zraci prodiru kroz kožu.

foto: Promo

2. Važno je odabrati pravi zaštitni faktor

Za odrasle sa svetlim tenom, ali i za decu generalno, preporuka stručnjaka je faktor zaštite 50. Ukoliko je vaša koža prirodno tamnija i ne gori, možete da izaberete faktor 20. Kada na moru ili nakon mesec dana svakodnevnog sunčanja na obližnjem bazenu dobro pocrnite, tada možete da zaštitite kožu kremom sa SPF 10. Ipak, u slučaju biranja nižeg faktora zaštite, i dalje treba da budete oprezni u najkritičnijem periodu od 10 do 17 časova, kada je sunce najjače, naročito kada boravite blizu vode, jer je tada opasnost od opekotina najveća. Tada je u svakom slučaju najbolje koristiti najviši faktor zaštite.

3. Kako odabrati pravu kremu sa zaštitnim faktorom?

Najvažnije je da proizvod bude visokog kvaliteta, da je struktura takva da koža može lepo da je upije i da poseduje odgovarajući faktor zaštite.

Cien kreme za sunčanje, koje možete naći u Lidlovim prodavnicama, nude zaštitu od sunca za celu porodicu! Ova fantastična linija kvalitetnih letnjih proizvoda za negu i zaštitu sačuvaće vašu kožu od svih štetnih posledica izlaganja suncu, a vaša koža će obožavati njihovu nežnu strukturu. U ponudi su različiti faktori zaštite za odrasle, kao i linija za decu sa najvišim zaštitnim faktorom 50.

Ukoliko odlučite da upravo ove kreme kupite u Lidlu sigurno nećete pogrešiti jer pored najboljeg odnosa kvaliteta i cene krema za sunčanje, u Lidlovim prodavnicama možete pronaći i mnoštvo rekvizita za plažu, letnje garderobe za decu i odrasle ili aksesoara i potpuno spremni dočekati leto.

Zato pročitajte i kako da dodatno zaštitite kožu od vrelog letnjeg sunca:

Nikuda bez šešira i naočara

Ne zaboravite i na još nekoliko neophodnih stvari kada je u pitanju izlaganje suncu.

foto: Promo

Osim kreme sa zaštitnim faktorom, potrebno je da, kada je sunce najjače, nosite šešir i naočare za sunce. Neophodno je i da najmlađima obezbedite kapice i naočare, koje će zaštititi njihova osetljiva lica i oči od štetnog sunčevog zračenja. Kada boravite na plaži ili uživate u svom dvorištu ili na pikniku u vrelom letnjem danu, ne zaboravite suncobran koji će vam napraviti preko potrebnu hladovinu i zakloniti vas od direktnog uticaja sunčevog zračenja.

Neka ovo bude godina kada ćete se pripremiti na vreme, zato požurite u najbliži Lidl, gde vas čekaju sve neophodne sitnice koje će tokom leta sačuvati vaše i zdravlje vaše dece!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs