Organizam se menja

10 psihičkih promena koje prethode menopauzi: Niste lude, samo starite!

Sve je u vašoj glavi. Starenje nije bauk, dešava se svima nama. To što ulazite u menopauzu ne znači da morate da prestanete da živite

Saveti stručnjaka 19.12.2018. - 14:07h Autor: atma.hr
Foto: Shutterstock

Niko nije rekao da je život jednostavan. Ponekad, mi žene, doživljavamo trenutke u kojima mislimo: "Da li je to stvarno moj život?" Ali možda tek doživljavate žensku krizu srednjih godina.

 

Ako mislite da ste upali u žensku krizu srednjih godina, ne brinite. Zapravo, ako iskoristite ovu tzv. krizu u svoju korist, možete se motivisati da postignete ono što ste hteli, ali niste imali priliku ili ste se previše uplašili.

 

Možda ste hteli da postanete glumica, ali ste se plašili da odete na audiciju ili niste ušli u program koji ste hteli. A sada, osećate se nepotpuno, što je normalno. Naravno, možda ste malo stariji i mislite da je prekasno, da je vaš život gotov. Pa, pre svega, nikada nije prekasno, a vaš život ne završava sve dok to ne dopustite.

 

Kriza srednjih godina kod žena – kako znati da li ste zapravo upali u nju

 

Znate, imala sam par mentalnih i emocionalnih slomova, a nisam još napunila čak ni trideset. Dakle, verujte mi, to se može dogoditi bilo kome, u bilo kojem dobu. Iako je život lep i ima neverovatne trenutke, donosi i mnogo izazova, piše Love panky.

 

Sada je vreme da učinite ono za šta ste konačno shvatili da vam nedostaje u vašem životu. Ali prvo, vreme je da shvatite šta se stvarno događa. Da li je to kriza srednjih godina? Da li je to rad hormona? Ko zna, ali ovde su znakovi koji će vam pomoći da shvatite. To se događa svima nama.

 

7 znakova da su vam hormoni u rasulu: Smanjena seksualna želja, višak kilograma!

 

Vaši hormoni imaju mnogo veze sa ovim

 

Postoji razlika između muškaraca i žena kada je reč o krizi srednjih godina. Žene mogu doživljavati krizu srednjih godina zbog jakog uticaja hormonskih promena u telu, budući da se približava menopauza.

 

Naravno, ako još niste u tom periodu, to bi moglo biti zbog opšte faze života i pritisaka koji dolaze s njom.

 

Vaš mozak dvostruko radi noću

 

Možda ne možete spavati noću ili se probudite nekoliko puta tokom noći. Možda razmišljate o stvarima koje niste učinili u životu ili o stvarima koje želite promeniti. Ovo nije nužno loša stvar ako koristite te misli da se zapravo promenite i napredujete u svakom pogledu.

 

Međutim, takođe biste trebalo da znate da se to može pripisati i promenama povezanim sa menopauzom.

 

Osećate se kao da ste van kontrole

 

Niste sigurni šta vam se događa, osećate se kao da ste poludeli. Možda zaboravljate stvari koje obično ne zaboravljate, osećate ljutnju ili jednostavno želite da plačete.

 

Kriza srednjih godina i zdravlje


Zavisno od vašeg doba, možda ćete imati promene u telu dok se bližite menopauzi. Dakle, zbog toga imate osećaj da gubite razum.

 

Gvinet Paltrou bez ustezanja progovorila o ranoj menopauzi: Menjala sam raspoloženje bez razloga!

 

Zabrinuti ste za svoje zdravlje

 

Nikad niste primetili taj mladež na ramenu i sada mislite da je to rak. Zapravo ste prilično sigurni da je rak. Razumem. Iza vas su vremena kada niste brinuli o svom zdravlju i bližite se godinama u kojem se stvari počinju pojavljivati.

Ali samo zato što ste u kasnim tridesetim ili četrdesetima, ne znači da je vaš život gotov. Uopšte!!! Da, budite svesni svog zdravlja, ali stavljanje sebe pod stakleno zvono znak je krize srednjih godina kod žena.

 

Ne vidite svetlu budućnost

 

Postoje slučajevi u kojima svi mislimo da nam budućnost neće biti toliko sjajna. Ali sada kada ste stariji, možda imate partnera i decu, osećate da vam je život u osnovi isplaniran, što može biti zastrašujuća realizacija. To takođe može biti znak da patite oddepresije.

 

Ali, život nije statičan. Možete ga skroz promeniti ako to želite!

 

Osećate bol

 

Ovo može zvučati čudno, ali na neki način, to je kao da tugujete. Možda ne znate tačno šta ste izgubili, ali duboko u sebi osećate duboku tugu.

Ako osećate gubitak, treba da razmišljati i viditi što mislite da ste izgubili u životu. Iluzije?

 

Prestali ste da brinuti o svom izgledu

 

Osećate da više nema nade za vas. Naravno, bili ste atraktivni u dvadesetim godinama i dalje, ali sad ste stariji i osećate da treba odustati. Kada prestanete da vrednujete svoj izgled, to je čvrsti znak da prolazite kroz krizu.

 

Osećate da ste stariji

 

Pa, nažalost, to je neizbežno. Svi smo stariji. Ali upravo sada, vidite sve bore na licu koje su mnogo jasnije. Gledate se u ogledalu i razmišljate: "Gde je sve to vreme otišlo?" Međutim, ovo vam neće pomoći u krizi.

 

Za bolji i srećniji život: 8 stvari koje treba da uradite ako imate više od 50 godina!

 

Iskustvo i sreća


Spustite ogledalo prema dole jer se starenje događa svima nama, to nije nešto što možete promeniti, već to treba da prihvatite i iskoristiti za duhovni razvoj. Starenje tela ima svoju dublju svrhu.

 

Ne želite seks

 

Sada vam se seks čini nepotrebnim. Taj smanjeni seksualni nagon mogao bi se pripisati i hormonskim promenama. To bi također mogao biti znak da ste blago depresivni ako se ne osećate kao da ste u potpunosti intimni sa svojim partnerom.

 

Postali ste mentalno stari

 

Nekad ste bili puni duha, ali sada ostajete kod kuće, ignorišete prijatelje i nazivate se starom damom. Ali, to nije tačno. Ako sebi dopustite da mislite da ste stari, tada zapravo radite na tome da postanete stariji. Ako se prema sebi odnosite kao prema starijoj ženi, postaćete starija žena.

 

Ne osećate nikakvo uzbuđenje

 

Kad ste bili mlađi, bili ste divlji. Zabavljali ste se do jutra, sretali ste nove i zabavne ljude i niste sutradan brinuli zbog posla. A sada su se stvari promenile.

 

Više niste ta osoba. Zapravo, mislite da ste izgubili osećaj uzbuđenja u svom životu. Ali niste. Vi jednostavno treba da promeniti svoje stavove o tome što je uzbudljivo.

 

Najčešći mitovi o vagini: Napokon otkrijte šta je istina, a šta potpuna izmišljotina!

 

Sve je u vašoj glavi

 

Vi stvarate krizu u glavi. Da, stariji ste, ali i svi ostali su. Doslovno, ne postoji niko na planeti ko ne stari. Svu paniku ste sami stvorili. Vi ste osoba koja ne vidi pozitivan uticaj starenja.

 

Postali ste mudri, znate šta vam se sviđa, znate svoja ograničenja. To dolazi samo sa iskustvom.

 

 

Veći rizik od infarkta: Žene u ovom dobu su u najvećoj opasnosti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...