Pokušajte i vi

Ne košta ništa, a pomaže: Uz pomoć ove 2 jednostavne vežbe mnogi su ostavili pušenje!

Odmah ćete primetii da želja za cigaretama nestaje.

Saveti stručnjaka
14:37h Autor:
Ne košta ništa, a pomaže: Uz pomoć ove 2 jednostavne vežbe mnogi su ostavili pušenje!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Mukotrpan i dugotrajan proces odvikavanja od cigareta, možete olakšati uz dve vežbe. Ne trebaju vam nikakvi preparati, potrebna vam je samo mentalna snaga.

Ove vežbe su inspirisane jogom, odnosno tehnikom disanja koja se koristi u ovoj disciplini. Reč je o dubokom udisaju i izdisaju - iz stomaka, pomoću kojeg se razvijaju i treniraju disajni putevi, a to znači da ih možete očistiti od otrova koji se vremenom talože.

Najbolja stvar je što vam za izvođenje vežbi nije potrebna nikakva posebna priprema, one su veoma lagane, a najbolje je da ih ponavljate ujutru i tokom dana i u trenucima kada osetite veliku želju za nikotinom. Odmah ćete primetii da želja za cigaretama nestaje.

Ostavite pušenje zauvek: Probajte koktel koji je mnogima pomogao!

foto: Profimedia

Prva vežba

Svaki put kada poželjite da zapalite cigaru, probajte da napustite zatvoren prostor i vreme provedete na vazduhu. Stojite uspravno i potrudite se da opustite svaki deo tela. Potom napravite dubok udah i zadržite dah nekoliko sekundi. Sada postepeno izdahnite, a na kraju samog izdaja ponovo zadržite dah par sekundi. Vežbu je potrebno ponavljati deset puta.

Napomena: U početku se može desiti da nakon više ponavljanja vežbe osetite blagu vrtoglavicu. Ne brinite, ona je povezana sa zasićenjem mozga kiseonikom.

Pušenje tokom trudnoće utiče na osobine potomaka

foto: Shutterstock

Druga vežba

U trenucima kada imate goreću želju da zapalite cigaretu, potrebno je da sporo udišete vazduh kroz nos, a potom ga malo brže izdišete. Na početku praktikovanja vežbu radite polako, a kasnije ubrzajte tempo. Vežba se sastoji iz 30 udaha i izdaha, potom sledi minut odmora, a broj ponavljanja je pet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs