TORI SPELING

ZVALI SU JE PRINCEZA SA BEVERLI HILSA, A DANAS ŽIVI U MEMLJIVOJ KUĆI: Ispovest glumice koju svaki roditelj mora da čuje

Ona je ćerka jednog od najvećih producenata Holivuda, do skoro je imala milione, sada muku muči sa finansijama i karijerom koja je gotovo nepostojeća.

Saveti stručnjaka
Autor:
ZVALI SU JE PRINCEZA SA BEVERLI HILSA, A DANAS ŽIVI U MEMLJIVOJ KUĆI: Ispovest glumice koju svaki roditelj mora da čuje
Tori Speling, Foto: Profimedia

Tori Speling je nedevna završila u hitnoj pomoći zbog bolesti njene dece, a sada se zna šta je i uzrok njihovim čestim prehladama u poslednjih par meseci.

Ispostavilo se da se radi o problemu koji mnogi ignorišu, a zapravo predstavlja veliku opasnost po zdravlje ako se zanemari – buđ.

Zvezda nekadašnje hit tinejdžerske serije Beverli Hils podelila je s pratiocima na društvenoj mreži Instagram da su njena deca već mesecima bolesna, i to s različitim simptomima. Naime, svako je dete imalo neke svoje probleme koje niko nije uspeo da reši. Do pre par dana lekari nisu uspeli da povežu o čemu se radi, ali se pri poslednjoj poseti lekaru jednostavno sve složilo i otkrilo o čemu se zapravo radi. Ispostavilo se de je kriva buđ koju su otkrili u kući koju iznajmljuju, ali je nisu dovoljno ozbiljno shvatali.

Tori Speling
foto: Profimedia

„Razgovarajmo o buđi…“ započela je Tori svoju objavu uz fotografije njene dece s hitnog prijema. „Evo nas opet u hitnoj pomoći. Svi se vrtimo mesecima u ovoj neprekidnoj spirali bolesti. Razboli se. Ozdravi. Opet se razboli. Neko sam vreme mislila… pa, to se dešava kada imaš malu decu u školi, stalno donose bolesti kući.“

Kad je shvatila da su joj deca više kod kuće bolesna nego u školi, odlučila je da ponovo razmisli o svemu, sagleda širu sliku i istraži šta se zapravo događa.

Speling je rekla da su njen 10-godišnji sin Fin i 6-godišnji Bo bili tako bolesni da su spavali ceo dan i osećali su vrtoglavicu dok su stajali. Znala je, kaže, da se dešava nešto veće, nešto zbog čega su svi stalno bolesni.

„Infekcije zbog plesni, jeste li to ikad iskusili? Samo se stalno razboljevate, jedna infekcija za drugom. Infekcije disajnog sistema. Ekstremna alergija, kao i osip na koži mog jadnog Fina. Dok danas sedimo ovde u Hitnoj svima uzimaju briseve, a prvo Finu sa streptokokom u grlu i visokom temperaturom. Sad znamo da ta kuća nije za život, da je opasna.“

Tori Speling ima petoro dece sa suprugom Dinom Mekdermotom, a sad će, kaže, pored tog što se oseća bolesno morati da kako zna i ume napusti njihov dom i to pod hitno.

Inače, buđ može biti zaista opasna za zdravlje, a nastaje na mestima gde ima previše vlage. Neke vrste plesni razmnožavaju se već na temperaturama iznad 65 do 70 odsto vlage, dok će vlažnost iznad 80 odsto bez izuzetka dovesti do stvaranja buđi posle nekog vremena. Spore plesni lako putuju vazduhom, a kada ih je puno, mogu izazvati alergijske simptome slične peludnoj alergiji. Osim alergijske reakcije, plesan može izazvati napad astme, kao i niz drugih bolesti – gljivične infekcije disajnih puteva, upalu pluća, glavobolje, gubitak pamćenja. Ako kod kuće uočite buđ, vrlo je važno rešiti je se što pre, piše miss7mama.

Beverli Hils, Dženi Gart, Tori Speling, Šenon Doerti
foto: Profimedia

Inače, Tori Speling već godinama ima finansijski problema što je skoro neverovatno znajući da je odrastala u neverovatnom bogatstvu. Njen pokojni otac je čuveni Holivudski producent koji se proslavio serijama "Dinastija" i "Beverli Hils 90210".

- Za medije sam bila bogata razmažena ćerka TV producenta Arona Spelinga. Tvrdili su da sam odrasla u najvećoj porodičnoj rezidenciji u Kaliforniji. Rekli su da mi je tata za Božić na travnjak stavio veštački sneg, ispričala je u jednom intervjuu.

Tori Speling
foto: Profimedia

Uz sve privilegije koje nosi titula mezimice bogatog tate, Tori se s najvećom radošću iseća običnih situacija i vremena provedenog s roditeljima. Odmora u kući u Malibuu i dugih šetnji kao i traženja školjki u pesku ili skupljanja pseće kake po travnjaku velikog dvorišta porodične kuće. Tada još nisu živeli u vili sa 103 spavaće sobe, ali je vrt bio dovoljno velik.

Tori Speling
foto: Profimedia

Tako naučena, i mnogo kasnije nije uspevala da povede računa o svojim troškovima, udavala se muškarce koje je izdržavala, rodila petoro dece, pa je čak u nekom trenutku izgubila skoro sve što joj je ostalo od oca da je bila prinuđena da rasprodaje svoje lične stvari.

Njen rijaliti i po neka uloga u trećerazrednom filmu definitivno nisu dovoljni da ovu bogstašicu sa Beverli Hilsa spasu od neizbežnog finansijskog kraha, pa tako i ne čudi da se danas našla u situaciji da sa svojom porodici živi u memljivoj kući i da se sve ovo desilo njoj i njenoj deci.

Pogledajte još fotografija ove glumice:

1 / 15 Foto: WCP,4cnrs / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs