U KRITIČNIM SITUACIJAM KRVNI PRITISAK SE MOŽE BRZO SPUSTITI POMOĆU OVOG: 6 tradicionalnih načina koji provereno deluju

Ukoliko vam pritisak iznenada poraste, pomoću ovih 6 načina možete da ga spustite na prihvatljivo stanje

Saveti stručnjaka
11:46h Autor:
U KRITIČNIM SITUACIJAM KRVNI PRITISAK SE MOŽE BRZO SPUSTITI POMOĆU OVOG: 6 tradicionalnih načina koji provereno deluju
6 načina prirodnog snižavanja krvnog pritiska, Foto: Shutterstock

Visok krvni pritisak (hipertenzija, hipertenzija) se smatra jednim od glavnih faktora smrti u svetu, ako govorimo o kardiovaskularnim oboljenjima. Stoga je veoma važno da znate brze načine na osnovu kojih možete sniziti pritisak brzo, a za kratko vreme.

Ekspresni načini za snižavanje krvnog pritiska:

1. Duboko disanje

Opusti se, zatvori oči. Ovo će vam omogućiti da smanjite nivo stresa. Udahnite sa stomakom i brojite do pet. To ćete uraditi tako što ćete staviti ruku na stomak i osetićete kako se vaš stomak podiže. Zatim izdahnite brojeći do 5.

Duboko disanje 3 do 5 minuta aktivira protok krvi u tkiva tela, ruku i nogu. Zbog toga će se pritisak u arterijama smanjiti.

disanje
foto: Shutterstock

2. Kupanje

Sipajte vodu zagrejanu na oko 45°C u kadu i uronite ruke i stopala u vodu oko 10 minuta. Vruća voda će podstaći dotok krvi u rukama i nogama, a kao rezultat toga, pritisak će se smanjiti.

3. Hladna voda

Sipajte kadu punu vode i lezite u mlaku kupku. Ostanite da ležite u kadi dok se voda polako hladi. Postepeno hlađenje vode smanjiće pritisak u telu.

4. Topli čaj od nane

Prstohvat listova mente stavite u ključalu vodu, ostavite da odstoji 10 minuta, ohladite i pijte polako.

čaj od nane
foto: Shutterstock

5. Obloga od jabukovog sirćeta

Obloge od jabukovog sirćeta stavite na stopala i držite oko 10 do 15 minuta. Jabukovo sirće sadrži jedinjenja koja, kada se uzimaju, donekle snižavaju krvni pritisak. Pritisak možete da spustite i ako 1 kašičicu sirćeta sipate u čašu vode i popijete ovaj napitak.

6. Valerijana

Valerijana se smatra popularnim sedativom koji pomaže u borbi protiv anksioznosti, stresa i napetosti. Otkucaji srca se smiruju, krvni pritisak pada, piše Econet.ru

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs