SVE O POPULARNIM DIJETAMA

DOKTOR FILGUD TVRDI DA JE SAMO OVO LEK ZA MRŠAVLJENJE: Otkriva i štetnosti popularnih dijeta, a jedna je posebno opasna

Dr Filgud ispričao je sve o štetnostima popularnih dijeta i otkrio koji je magičan lek za mršavljenje koji donosi sigurne rezultate.

Saveti stručnjaka
14:42h Autor:
DOKTOR FILGUD TVRDI DA JE SAMO OVO LEK ZA MRŠAVLJENJE: Otkriva i štetnosti popularnih dijeta, a jedna je posebno opasna
Dr Filgud otkrio loše strane popularnih dijeta, Foto: Printscreen Youtube/ PRVA

Dr Saša Plećević poznatiji kao dr Filgud, gostujući u emisiji Jutro na TV Prva otkrio je sve mane popularnih dijeta kao što su autofagija, keto i detoks sokovima. Prema njegovim rečima ovakve dijete mogu biti vrlo kontraproduktivne.

Tvrdi da autofagija dovodi do gojenja i poremećaja metabolizma.

dijeta
foto: Shutterstock

"Mane su što ljudi pregladne, ne mogu da izdrže. Nije zdravo, ako unosiš hranu 4 sata, a 20 ne unosiš, posle određenog vremena usporava se metabolizam nakon čega i ako manje jedeš, ti čes da se ugojiš", rekao je on.

"Kod keto dijete se preteruje sa redukcijom ugljenih hidrata, pa telo mora da se snabdeva energijom iz masti", istakao je on.

On takođe tvrdi da velika količina masti i proteina u organizmu nije zdrava, te da se od masti vrlo lako može dobiti šećerna bolest.

"Mast blokira ćelije, ne dozvoljava da šećer uđe u ćeliju.", rekao je.

Vrlo popularan način detoksikacije postao je detoks sokovima, a dr Filgud tvrdi da se na taj način organizam dovodi u deficit, te da mu se na taj način ništa ne pruža.

"Sok od isceđene četiri pomorandže samo prođe kroz želudac. To je fenomenalno ako želite da dobijete insulinsku ili šećernu bolest.", izričito je rekao.

"Tačno je da postoji detoks Brojsovim sokovima, ali se on sprovodi kod onkoloških pacijenata, na klinici u Švajcarskoj, pod strogo kontrolisanim uslovima". Rizici acidoze prisutni su kod bilo kakvog preterivanja sa ceđenim voćem. "Ni voda sa limunom nema svrhe", tvrdi on.

Ističe da je najbolje popiti čašu obične vode. Otkrio je i magičan trik za mršavljenje.

"Magičan lek za mršavljenje je umerenost i fizička aktivnost", zaključio je dr Filgud.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs