NORMA KAMALI

Ima 75 godina, a lice i telo žene od 40: Ovo su njeni trikovi! (FOTO)

Ona ne zna šta je starenje, upravo zahvaljujući ovome...

Saveti stručnjaka
Autor:
Ima 75 godina, a lice i telo žene od 40: Ovo su njeni trikovi! (FOTO)
Norma Kamali, Foto: Profimedia

Poznata američka dizajnerka Norma Kamali u osmoj deceniji života se može pohvaliti uspešnom karijerom, ali i lepotom koja oduševljava. Ona je već uveliko zakoračila u 75. godinu života, a na njenom licu i telu se to zaista ne vidi. Modna kreatorka, izgleda bar 30 godina mlađe, a ono što karakteriše njen odličan izgled su zategnuto i mišićavo telo, odličan ten i blistav osmeh. "Ne trudim se da sakrijem godine, valjda se zato i ne vide", rekla je Norma i istakla da nikada nije posetila estetskog hirurga.

Umesto toga, ona se okrenula zdravim navikama, te svakodnevno konzumira zeleni čaj i maslinovo ulje. Kako ističe, nikada se nije mnogo šminkala, pa je sigurna da je to uticalo na očuvanje lepe kože.

Pored toga što stavlja minimum šminke i koristi kvalitetnu kozmetiku, Norma redovno vežba i zdravo se hrani, a sve to zajedno sa radom na sebi, doprinelo je da ona danas svojim izgledom inspiriše žene širom sveta.

Norma Kamali je poznata Njujorčanka i modni dizajner. Proslavila se sredinom 70-ih i to osmišljavanjem perjane crne jakne sa kaišem od istog materijala, koja je i dan danas veoma popularna i koji sada prave i drugi kreatori ali i brendovi.

Norma Kamali potpisuje osim modnih komada i one za negu lica. Kune se u maslinovo ulje i koristi ga i iznutra i spolja, pa se samim tim on nalazi i u prirodnoj kozmetici koju je lansirala prošle godine.

S obzirom da ne prestaje da radi na sebi, Norma je upravo izdala i velnes knjigu sa receptima i tajnama kojima se koristi godinama i koje očigledno daju efekta. Sada je podelila još neke tajne vezane za negu lica, šminkanje, vežbanje i ishranu.

Nega lica

- Manje je više. Ulažem u kvalitetne proizvode i nikada ne preskačem eksfolijaciju lica. Trudim se da proizvodi koje koristim uvek budu prirodni.

Minimalna šminka

- Čudo je da uopšte imam obrve, s obzirom da sam ih godnama brijala. Ranije sam volela tešku šminku i nosila sam jarko crveni karmin i crveni lak na noktima. Sada se trudim da to bude što jednostavnije. Očešljam obrve, stavim balzam za usne, malo korektora gde je neophodno i naravno rumenilo. To nikada ne preskačem!

Farbanje kose

- I dalje se farbam. Cela ova priča oko osnaživanja žena, kojoj i sama pripadam, propagira i to da bismo trebale da budemo zadovljne sa onim što imamo. Puno sam pitanja dobila na temu kose: "Zašto ne nosiš svoju sedu kosu?"! Ja se jednostavno ne osećam - sivo! Ovo sam ja! Koristim boje bez amonijaka i vodim računa o kosi ali ovo je moja boja do groba.

- Sama šišam svoje šiške, jer im je svako malo potrebno doterivanje.

Ishrana, fitnes, san

- Vežbanje i dobra ishrana su od presudnog značaja - to je najveći bust koji možete sebi da date. Posedovanje samopouzdanja je najvažnije, a kombinacija ove dve stvari vam daje upravo to.

- Uglavnom izbegavam hleb ali ako vidim mirisan svež hleb, uzimam maslinovo ulje i ne stajem dok ne nestane sa stola.

-Prestala sam da pijem alkohol kada sam napunila 40. godina, s obzirom da je to isto kao da pijete sam šećer.

- Treninzi su takođe veoma značajni za poboljšanje kože i tena. Pronađite neki vid rekreacije koji volite i istrajte. To može biti i ples.

- San je za zdravlje organizma možda i najvažniji segment. Makar 50 posto. Što ste zdraviji, zdravije izgledate. A autentični Vi možete izgledati sjajno i bez trunke šminke, a to je jako osnažujuće.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs