SAVET STRUČNJAKA

Doktor Piterson ubeđen: Jedna kašika dnevno ovog začina štiti telo od raka!

Ovaj začin, kaže doktor, ima neverovatna svojstva 

Saveti stručnjaka
Autor:
Foto: Shuterstock

U današnje vreme bolesti su sve češće, a naročito kancer. Lekari savetuju uravnotežen način života, kao i konzumranje što više zdrave hrane.

 

Pored toga, sve je više istraživanja koja pokazuju zdravstvene koristi ovog začina za ceo organizam i moć koju ima u zaštiti tela od ove opake bolesti.

 

Održavanje zdravog načina života, redovna fizička aktivnos, izbacivanje brze hrane i gaziranih pića, sve se to može pozitivno odraziti na celokupno stanje organizma. 

 

Međutim i kurkuma može pomoći da se znatno smanji rizik od raka i ceo organizam ojača. Doktori su sve sigurniji u ovu tezu, a doktor Piterson za exspress.uk, objašnjava zašto je kurkuma toliko dobra za nas.

 

Kurkuma je odličan lek protiv starenja, zbog svojih aktivnih sastojaka. Ovaj začin ima snažna anti-upalna i antioksidativna svojstva, koja posebno štite srce, pluća i mozak od brojnih stanja.

Kao što je navedeno na početku, ima tu moć da telo zaštiti od razvoja raka ili  barem umanji šanse za razvoj kancera.

 

Savet je da se kurkuma dodaje svakom jelu, a najbolje bi bilo sa njom započeti svaki dan. Dodajte ovaj začin u doručak i ubrzo ćete primetit sve predosti koje nosi sa sobom.

 

"Mnogi ljudi su beđeni da životni vek u velikoj meri određen genetikom, međutim, geni igraju mnogo manju ulogu nego što se prvobitno verovalo. Ispostavilo se da su ključni faktori ishrana i načina života", kaže on.

 

"Ovaj začin sadrži moćno bioaktivno jedinjenje zvano kurkumin. Smatra se da kurkumin zbog svojih antioksidativnih i protivupalnih svojstava pomaže u održavanju rada mozga, srca i pluća, kao i da štiti od karcinoma i bolesti povezanih sa starenjem."

 

(stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...