Doktor Piterson: Evo zašto je kurkuma tako dobra za nas

Ovaj začin, kaže doktor, ima neverovatna svojstva

Saveti stručnjaka
14:43h Autor:
Doktor Piterson: Evo zašto je kurkuma tako dobra za nas
Foto: Shuterstock

Lekari savetuju uravnotežen način života, kao i konzumranje što više zdrave hrane kako bismo održali dobro fizičko i psihičko zdravlje.

Održavanje zdravog načina života, redovna fizička aktivnos, izbacivanje brze hrane i gaziranih pića, sve se to može pozitivno odraziti na celokupno stanje organizma.

Međutim i kurkuma može pomoći da se znatno smanji rizik od raka i ceo organizam ojača. Doktori su sve sigurniji u ovu tezu, a doktor Piterson za exspress.uk, objašnjava zašto je kurkuma toliko dobra za nas.

Kurkuma je odličan lek protiv starenja, zbog svojih aktivnih sastojaka. Ovaj začin ima snažna anti-upalna i antioksidativna svojstva, koja posebno štite srce, pluća i mozak od brojnih stanja.

Savet je da se kurkuma dodaje svakom jelu, a najbolje bi bilo sa njom započeti svaki dan. Dodajte ovaj začin u doručak i ubrzo ćete primetit sve predosti koje nosi sa sobom.

"Mnogi ljudi su beđeni da životni vek u velikoj meri određen genetikom, međutim, geni igraju mnogo manju ulogu nego što se prvobitno verovalo. Ispostavilo se da su ključni faktori ishrana i načina života", kaže on.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs