savetuje da je izbegavate

Svi misle da mlečna dijeta topi kilograme: Nutricionista otkriva pravu istinu!

I dok mnogi tvrde da je ova dijeta efikasna, sa tim tvrdnjama se ne slaže nutricinionista koja upozorava na njenu opasnost po vaše zdravlje

Fitnes & Nutricija
18:31h Autor:
Svi misle da mlečna dijeta topi kilograme: Nutricionista otkriva pravu istinu!
Foto: Shutterstock

Januar je vreme je kada se mnogi odlučuju na detoksikaciju i mršavljanje, gubitak kilograma nagomilanih tokom praznika. U proseku je to, prema nekim istraživanjima, od pola do šest kilograma.

Kako bi se što efikasnije rešili viška kilograma, mnogi u ovom periodu pretražuju koja je dijeta i način detoksikacije najbolji.

Često se kao preporuka pojavljuje mlečna dijeta, odnosno dijeta koja podrazumeva da tokom mesec dana ne konzumirate ništa osim, mleka.

Nutricionista Sofija Bertrand je posavetovala čitatelje portala Metro da nikako ne započinju s tom dijetom.

Iznenadićete se: Nutricionista otkriva koliko obroka dnevno treba da jedete za savršenu liniju!

foto: Shutterstock

Razlog je i više nego opravdan. Konzumiranje mleka kroz mesec dana svakako će uzrokovati gubitak kilograma jer u svoj organizam nećete uneti nikakve druge sastojke, a to znači niti one koje su našem organizmu svakodnevno potrebne.

Za gubitak kilograma, telu su potrebna i vlakna, ali i drugi nutrijenti koji su potrebni za očuvanje zdravlja.

"Mlečna dijeta" nikako ne bi trebala biti izbor za dugoročne rezultate jer će se izgubljeni kilogrami, vratiti poput bumeranga čim počnete sa normalnom ishranom. Osim toga, rizikujete i zdravlje. Ovo je jedna od najneverovatnijih dijeta za koju sam čula i svakako je ne bih preporučila nikome, " zaključila je Bertrand.

Trodnevna dijeta koja garantuje rezultate: Smršaćete 4 kilograma nikad brže! (JELOVNIK)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs