Veganka

Danijela Pantić Conić: Deset godina ne jedem meso

Voditeljka objašnjava da joj je izbacivanje svih namirnica životinjskog porekla donelo nova saznanja o uticaju hrane na organizam, dobar san, više energije i bolje zdravlje
Fitnes & Nutricija
21:02h Autor:
Danijela Pantić Conić: Deset godina ne jedem meso
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Popularnoj voditeljki Danijeli Pantić Conić izuzetno prija veganski način ishrane. Ona je pre 10 godina postala vegetarijanka, a nedugo posle toga odrekla se svih namirnica životinjskog porekla.

- Nikada nisam volela crveno meso, koje je kod nas često na meniju. Povremeno sam jela ribu, piletinu i mesne prerađevine (koje su zbog dodatnih emulgatora loš izbor i najmanje imaju ukus mesa). No, kada postanete svesni činjenice da način ishrane umnogome utiče na vaše zdravlje, postaje vam važnije šta imate u frižideru, tanjiru i stomaku. Pre deset godina prestala sam da jedem sve vrste mesa, uključujući i ribu - kaže voditeljka i nastavlja:

- Kada sam izbacila meso iz ishrane, neko vreme bila sam lakto-ovo vegetarijanka, jela sam mleko i jaja, a potom sam se odrekla i tih namirnica i postala veganka. Postila sam, jela sirovu hranu i čistila organizam od toksina životinjskog porekla. Sve te faze su mi prijale jer su mi donele nova saznanja o uticaju hrane na organizam, dobar san, više energije i bolje zdravlje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs