tvrde da se osećaju odlično

Neverovatan eksperiment: Ovaj par 3 godine jede samo voće, ne pere zube, evo šta se desilo! (FOTO)

Par koji se upoznao na Baliju tvrdi kako više od tri godine jede samo voće i oseća se odlično

Fitnes & Nutricija
18:04h Autor:
Neverovatan eksperiment: Ovaj par 3 godine jede samo voće, ne pere zube, evo šta se desilo! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/Fit shortie eats

Poljakinja Tina Stoklosa (39) i njen verenik Simon Beun (26) odlučili se na potpuno neočekivani eksperiment, te se hrane isključivo samo voćem.

Kako su došli na tu ludu ideju? Tina je pre pet godina otkrila voćnu dijetu nakon što je pokušavala da se “očisti” pre praznika.

Zatim je dve godine kasnije spakovala kofere i preselila se na Bali kako bi se u potpunosti posvetila voćnoj ishrani daleko od zapadnog stila života.

Zube ne peru već dve godine

Kada je prvi put probala da jede samo voće, vrlo brzo je primetila da ima više energije, osećala se srećnije i zadovoljnije, a koža joj je izgledala mlađe. Na Baliju je upoznala sadašnjeg verenika Simona Beuna (26) iz Belgije, koji joj se javio nakon što je i sam otkrio voćnu dijetu. Par sada jede samo voće – unose između 2000 i 4000 kalorija na dan, a žeđ gase svežom kokosovom vodom, piše Daily Mail.

Za 5 dana izgubite 4 kilograma: Ova brza dijeta je hit, evo u čemu je fora! (JELOVNIK)

Zube nisu oprali dve godine jer vlakna iz voća to rade umesto paste. Kao ostale koristi voćne dijete navode lečenje depresije i drugih hroničnih bolesti. Tina je objasnila kako joj je novi način života pomogao da dovedeliniju u red jer se pre stalno borila s hranom i kilogramima.

Bilo je teško na početku

“Prvu nedelju sam se osećala neverovatno – lagano, optimistično, čak i nadrogirano. Letela sam 30 centimetra iznad zemlje – činilo se kao da sam zaljubljena u sve. Prve rezultate voćne dijete primetila sam uglavnom na mentalnom zdravlju. Odlučila sam kako se više nikad neću vratiti ‘normalnoj’ hrani. To je, međutim, lakše reći nego učiniti, te sam prve dve godine često znala da zastranim s kuvanim obrocima”, ispričala je Tina za Daily Mail.

Hit u svetu: Japanska dijeta sa bananama traje 7 do 12 dana - ubrzava metabolizam, topi kilograme!

Sa svojjih 39 godina, jede količinski kao i njen 13 godina mlađi verenik, a čak ni ne vežba, ali kilograme ne dobija.

Simonu je promjena na voćnu isranu bila znatno lakša nego njoj jer je pre bio vegeterijanac. On je ovu dijetu otkrio dok je trenirao za maraton na poslednjoj godini fakulteta.

Neverovatno zmajevo voće: Daće svežinu i blistav izgled vašoj koži! (RECEPT)

Prednosti voćne dijete

“Bio sam otvoren za sve vrste eksperimenata pa sam prešao na voće preko bukvalno noći. Osećao sam se divno i primetio velike pomake u trčanju”, rekao je.

Tinu je upoznao na Instagramu, gde je ona pisala o svom novom životnom stilu. Javio joj se porukom i našli su se sledeće godine na Baliju, gde su se i zaljubili.

Uvereni su da njihov način ishrane leči i rak, depresiju i druge hronične bolesti. Osim toga, navode da nemaju problema s kilogramima, bolje spavaju i imaju energije.

Rajsko voće Mediterana: Smanjuje krvni pritisak, pomaže pri mršavljenju, sadrži bogatstvo vitamina i minerala!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs