pogledajte

Ishrana Rodžera Federera: Najbolji teniser svih vremena jednoj poslastici teško odoleva!

Da bi bio fit i zadržao svoju sportsku dominaciju, Federer mora da se hrani kako treba. Šta voli Rodžer Federer, da li su to slaniši ili pak slatke poslastice?

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ishrana Rodžera Federera: Najbolji teniser svih vremena jednoj poslastici teško odoleva!
Rodžer Federer, Foto: Profimedia

Evo liste onoga što Federer jede za doručak, ručak i večeru.

Kako bi započeo svoj dan Rodžer Federer se najčešće opredeljuje za slatki doručak, pre nego za slani. To su uglavnom domaći vafli sa svežim voćnim kompotom. Ovo je njegov izbor za jutro pre meča. Federer zatim nastavlja svoju jutarnju rutinu sa svežim sokom od ceđenog voća, zatim sa kafom, a zatim i malom količinom sirćeta.

Pre tenisa Federer uživa u tanjiru paste. Dva sata pre svakog meča jede pastu sa laganim sosom. To mu je ustaljena navika već 20 godina.

Na pauzi između vežbanja Federer jede i energetske čokoladice. Takođe, na ovoj listi su i nezaobilazne banane koje Federeru daju energiju.

Što se večere tiče, Federer je skoro rekao da je ljubitelj italijanske, japanske i indijske kuhinje.

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Međutim, i sportisti imaju prava da se opuste. Iako zdrava hrana predstavlja imperativ za njih, poneka grešna poslastica neće napraviti većih problema. Federer obožava čokoladu i sladoled. To su njegove slabosti i ne kaje se kada posegne za velikom kutijom sladoleda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs