pročitajte

Stavite pod jezik ova dva sastojka, probudićete se preporođeni: Rešite se depresije, krvnog pritiska i apetita! (RECEPT)

Radi se o mešavini meda i ružičaste himalajske soli koja se pre spavanja stavi pod jezik. Ova so je zaista posebna, ona pomaže našem telu da postane alkalno i tako se uspešnije bori protiv raznih bolesti

Nutricija
21:49h Autor:
Foto: Shutterstock

Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja reguliše mišićne kontrakcije, reguliše telesnu temperaturu, apetit i bol, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

 

Kada je balans serotonina u telu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, na primer do poremećaja spavanja.

 

Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

 

Osim toga, melotonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost. Inače, kako starimo, naše telo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto deca spavaju više, a stariji ljudi manje.

 

Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i to stavite u teglicu. Svako veče pre spavanje stavite malo pod jezik.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...