STRUČNJCI SAVETUJU DA NIJE PAMETNO DA IDEMO NA SPAVANJE GLADNI: Ukoliko pojedete ovo, sagorevaćete masti dok spavate

Nije preporučljivo imati učestale kasne večernje obroke, međutim, ukoliko vas baš uhvati glad pojedite ovo.

Lepi & Zdravi
Autor:
STRUČNJCI SAVETUJU DA NIJE PAMETNO DA IDEMO NA SPAVANJE GLADNI: Ukoliko pojedete ovo, sagorevaćete masti dok spavate
Kasni večernji obroci., Foto: Thinkstock

Jedno nedavno istraživanje otkriva da bi konzumacija 30 grama proteina oko 30 minuta pre spavanja mogla pozitivno da utiče na metabolizam. Iako je istraživanje bilo malo i uključivalo je samo aktivne žene od dvadeset i nešto godina, bilo je prvo koje je istražilo tu mogućnost u celovitim namirnicama, za razliku od proteinskih napitaka i drugih proteinskih dodataka.

Poznato je da učestalo jedenje u kasnim satima može da rezultira gojenjem, a pogotovo ako je u pitanju hrana koja sadrži rafinisane ugljene hidrate i skrob poput hleba i pirinča, ali da ne spominjemo namirnice poput čipsa i keksića koje imaju malo vlakana i puno šećera.

Mršavljenje, Limun, Đumbir, Stomak, Merenje
foto: Shutterstock

Stručnjaci kažu da je najbolje da ne idemo u krevet gladni, a ako vas uhvati glad u kasne sate savetuju da posegnete za visokoproteinskim međuobrokom poput svežeg sira, prenosi Healthy.

Ukoliko ne spadate u obožavatelje svežeg sira, nema brige jer vam je na raspolaganju i mnogo drugih dobrih izvora proteina koje odobravaju nutricionisti.

Pokušajte da jedete nemasne proteine kao što su piletina, pečena govedina, tofu, kuvana jaja ili mala šaka badema 30 minuta pre spavanja kako biste zadržali sitost tokom cele noći”, predlaže Bridžit Age, medicinska sestra.

Meso, Zdrava ishrana, Proteinska hrana, Jaja, Žitarice, Mleko, Sir, Piletina, Govedina, Proteini
foto: Shutterstock

“Ova hrana će takođe osigurati energiju potrebnu za metabolizam, čime će se povećati vaši napori u mršavljenju.”

Bademi ili orasi neki su od najzdravijih orašastih plodova koje možete jesti i mogu da budu dobar odabir za ljude koji ne podnose laktozu, vegane ili jednostavno ne vole mlečne proizvode.

Orašasti plodovi uopšteno imaju visok sadržaj dobrih masnoća, kao i dobar izvor proteina i hranljivih materija poput vitamina E, selena i magnezijuma... prenosi N1info.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs