Čuvajte zdravlje

Kako da budete sigurni da je voće i povrće sveže: Morate da znate šta kupujete!

Osnov zdrave ishrane

Fitnes & Nutricija
Autor:
Kako da budete sigurni da je voće i povrće sveže: Morate da znate šta kupujete!
Foto: Profimedia

Svi znamo da je osnova dobrog zdravlja kvalitetna i zdrava ishrana, a osnova ovakve ishrane je u voću i povrću.

Ove namirnice su neophodne našem telu jer sadrže obilje vitamina, minerala, vlakana i drugih materija koje su veoma važne za pravilno funkcionisanje organizma i jačanje imuniteta. Kada je reč o ishrani, preporuka lekara je uvek sveže voće i povrće, zbog sledećih 7 benefita:

- Unećete od 10 do 20 puta više vlakana

- Poješćete mnogo manje šećera i soli

- Imaćete mnogo više energije i brže ćete se zasititi

- Nivo šećera neće naglo varirati ako umesto kupovnog soka popijete napitak spremljen od svežeg voća i povrća

- Deca imaju 10 puta manje karijesa ako jedu dosta svežeg voća i povrća

- Unećete sve minerale i vitamine u potpuno prirodnoj formi

Ono što je važno jeste da voće i povrće koje jedete i dajete deci zaista bude sveže, jer što duže stoje, ove namirnice sve više gube hranljive materije, a njihova moćna svojstva u očuvanju zdravlja slabe.

foto: Promo

Pored toga, voće i povrće mora da bude proverenog porekla i kvaliteta, kao i zdravstveno ispravno. Jedino takve namirnice možemo bez bojazni da jedemo i dajemo deci, koja baš od voća i povrća rastu, razvijaju se i formiraju imunitet.

Najsigurniji izbor oduvek je bila sopstvena bašta, ali danas retko ko ima uslova, vremena ili volje da se bavi gajenjem voća i povrća. Zato moramo da budemo sigurni u proizvode koje kupujemo u prodavnicama.

Maxi pijaca je mnogima postala novo tradicionalno mesto za kupovinu svežih namirnica i to sa dobrim razlogom. Svežina, kvalitet i provereno poreklo voća i povrća koje možete da pronađete u gajbicama najbliže Maxi prodavnice su ono što je Maxi pijacu učinilo prvim, sigurnim izborom kada je reč o kupovini svežeg voća i povrća.

Bilo da su vam potrebne hrskave, zdrave šargarepe pune vitamina A i karotena, osvežavajuće jabuke poznate kao najzdravije voćke, glavice svežeg kupusa ili zelene salate za snagu i imunitet, Maxi pijaca je tu da vam ponudi najkvalitetnije i najsvežije namirnice za vašu zdravu trpezu.

Maxi pijaca ima svoje prioritete - to su svežina, kvalitet i zdravstvena ispravnost voća i povrća, i zato ako želite da budete zdravi, pravac Maxi pijaca, jer tamo znate šta kupujete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs