Nema velikog odricanja

Um dijeta: Stručnjaci tvrde da ćete od nje postati vitki i pametni!

Istraživači medicinskog centra Raš u Čikagu, otkrili su u studiji kako Majnd dijeta smanjuje rizik od srčanog udara, pa čak i sprečava Alchajmerovu bolest

Fitnes & Nutricija
Autor:
Um dijeta: Stručnjaci tvrde da ćete od nje postati vitki i pametni!
Foto: Shutterstock

Dijeta koja vas istovremeno čini vitkima i pametnima? Da, stvarno postoji! Budući da određena hrana nije samo niskokalorična, već i stimuliše mozak.

Majnd dijeta kombinacija je različitih dijeta i dozvoljava konzumaciju isključivo zdrave hrane. To uključuje hranu poput ribe, pasulja i orašastih plodova, ali ponekad se možete nagraditi i s čašom vina.

Kada je reč o Majnd dijeti važno je potpuno izbegavati nezdravu hranu. To uključuje brzu hranu, crveno meso i slatkiše, odnosno sve uzročnike visokog krvnog pritiska i dugotrajnog začepljenja arterija masnoćama. Umesto toga, dijeta se oslanja na žitarice od celog zrna, bobičasto voće i puno zelenog povrća.

Najbolja dijeta na svetu: Proglašena osmu godinu za redom!

foto: Shutterstock

Ova dijeta predlaže hranu koja ima nizak sadžaj masti i ima hipotenzivna svojstva. S jedne strane pridonosi gubitku kilograma, a s druge strane utiče na mentalno zdravlje. Za međuobroke kada vas uhvati glad, Majnd dijeta preporučuje posluživanje orašastih plodova i čaše vina koja stimuliše cirkulaciju.

Možete jesti ove namirnice: povrće, bobičasto voće, cela zrna žitarica, piletinu, ribu, pasulj, maslinovo ulje, vino, orašaste plodove.

Ne smete jesti ove namirnice: slatkiši, brza hrana, pržena hrana, crveno meso, maslac, sir.

Istraživači medicinskog centra Raš u Čikagu, otkrili su u studiji kako Majnd dijeta smanjuje rizik od srčanog udara, pa čak i sprečava Alchajmerovu bolest. Prema istraživačima, mozak će vam biti gotovo osam godina mlađi, ako integrišete ovu vrstu ishrane u svakodnevni život. Osim što ćete izgledati bolje, bolje ćete se i osećati, a uz sve to bićete i pametniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs