Pojedite je odmah

Bacate koru od jabuka: Posle ovoga nikada više to nećete raditi!

Bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolešću ili drugim sličnim bolestima

Nutricija 02.02.2018. - 10:41h Autor: novi.ba
Foto: Shutterstock

Donosimo vam razloge zbog kojih to ne trebate raditi ni u kom slučaju:

 

Postoji više vlakana u kori

 

Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako bacite koru završiti ćete sa samo 2,1 grama vlakana. To je razlog zašto je preporučljivo konzumirati neoljuštene jabuke.

 

Postoji više vitamina u kori

 

Jedna srednja jabuka, zajedno sa korom sadrži 8,4 mg vitamina C i vitamina A, a oguljene jabuke sadrže samo 6,4 mg vitamina C.

 

Zašto baš žene treba da jedu jabuke: Jedno super svojstvo za koje niste znali!

foto: Shutterstock

Kora od jabuke može čak sprečiti i rak

 

Studija, sprovedena 2007. godine, na Univerzitetu Kornel, došla je do zaključka da jedinjenja zvana terpeni, koja se nalazi u kori jabuke, su u mogućnosti da spreče ili ubiju postojeće ćelije raka u laboratorijskim uslovima. Ova jedinjenja su posebno efikasna protiv raka debelog creva, jetre i raka dojke.

 

Kvercetin pomaže pamćenje

 

Ovaj antioksidans bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolešću ili drugim sličnim bolestima.

 

Jedna jabuka, zajedno sa svojom korom sprečava debljanje

 

Ursolična kiselina se može naći u koži jabuke. Ova kiselina je spoj koji je od suštinske važnosti za borbu protiv gojaznosti. Ursolična kiselina gori kalorije i na taj način smanjuje rizik od prekomerne težine.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...