Održite vitku liniju

Trikovi za vreme praznika: Jedite sve, a ne gojite se!

Sve je stvar volje, dobre organizacije i ciljeva koje sebi postavite

Nutricija 28.12.2017. - 11:26h Autor: radiosarajevo.ba
Foto: Shutterstock

Ako ste cele godine bili zaista disciplinovani, redovno ste vežbali, zdravo se hranili i pazili na svaku kaloriju, onda bi zaista bilo šteta da to sve propadne zbog nekoliko dana uživanja u iću i piću tokom praznika.

 

S jakom voljom i dobrim planom možete proći i bez nekoliko kilograma viška s kojima biste se u januaru borili. Sve je stvar volje, dobre organizacije i ciljeva koje sebi postavite.

 

Pijte više vode

 

Namirnice pune tečnosti, poput voća ili povrća, sjajne su za pružanje osećaja sitosti i, naravno, pružanja neophodne vode organizmu. Takve namirnice su uglavnom pune vitamina, vlakana i minerala koji umanjuju nadutost koju stvara so u prerađenoj hrani.

 

Žeđ je podjednako važna kao i glad pa nemojte zaboraviti da pijete dovoljno vode, inače biste mogli da osetiti iznenadni umor i neprijatan osećaj praznog želuca. Bitno je samo da ne pijete hladne napitke neposredno uz ručak, jer se hrana neće dobro probaviti. Razmislite o čaju pola sata nakon obroka.

 

Termo dijeta: Jedete sve što želite, a gubite kilograme tokom zime!

foto: Shutterstock

Fizička aktivnost

 

Ne samo da je fizička aktivnost odlična za održavanje željene težine nego popravlja raspoloženje i pospešuje san. Iako su praznici uglavnom puni dužnosti i stresa, nije loše da svako jutro započnete nekom aktivnošću kako biste imali više energije. Dovoljno vam je 30 minuta brzog hoda, plivanja ili vožnje bicikla dnevno.

 

Umesto da se prepustite slučajnosti, pripremite hranu koju želite da jedete i ponesite je sa sobom gde god da idete. Razne zakuske od voća, povrća, morskih plodova ili od celih zrna žitarica sjajna su ideja za društvena okupljanja. Činjenica da ste poneli svoju hranu ne isključuje isprobavanje nečega što vam deluje zanimljivo, ali biste trebali da se zadržite na svojoj hrani kao glavnom obroku.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...