Korisno znati

Bol u zglobovima i kostima će nestati kad izbacite ovih 7 namirnica: Lečite se iznutra!

Pahuljice za doručak zaboravite za sva vremena
Nutricija 02.02.2017. - 17:37h Autor: webtribune.rs
Foto: Thinkstock

Bolovi u zglobovima prouzrokuju veliku nelagodnost, a upale mogu varirati od blagih do teških, akutnih i hroničnih.

 

Glavni uzroci bolova u zglobovima su povrede, giht, lupus, slomljene ili nepravilno zarasle kosti i fibromijalgija. Bolovi u zglobovima mogu da se olakšaju ili pogoršaju usled konzumiranja određene hrane.

 

Ovih 7 namirnica bi trebalo da izbegavate kako bi se umirili bolovi i njihovi prateći simptomi.

 

Šećer
Ukoliko patite od bolova u zglobovima, izbegavajte namirnice sa visokim sadržajem veštačkog šećera poput slatkiša, pahuljica za doručak i sokova jer one stimulišu otpuštanje upalnih transmitera.

 

Rafinisani ugljeni hidrati
Među njih se ubrajaju beli hleb, beli pirinač, beli krompir, krekeri i pahuljice za doručak i oni imaju visok glikemijski indeks i stimulišu nastanak upale.

 

Za 7 dana obnavlja kosti, zglobove i tetive: Jedan sastojak zauvek će vas rešiti bolova! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Crveno meso i mesne prerađevine
Ove vrste mesnih proizvoda sadrže hemikalije, purinu i nitrat koji pogoršavaju bol i pospešuju upalu, a takođe i razvoj kancera. A kako da prepoznate kancerogeno meso, pročitajte OVDE - srpski lekar otkriva!

 

Kukuruzno ulje
Ono se dodaje u brojne grickalice i peciva, baš kao i ulja bogata zasićenim omega 6 masnim kiselinama iako je potvrđeno da ona izazivaju upalu. Izbegavajte prelive za salatu, soju i ulje od semena grožđa i zamenite ih omega-3 alternativama poput orašastih plodova, maslinovog ulja, lanenog i bundevinog semena.

 

Alkohol
Alkohol može značajno pogoršati bolove u kostima. Pivo sadrži gluten i purinu koji se pretvaraju u mokraćnu kiselinu, te imaju negativan uticaj na bolove u zglobovima.

 

Posle ovoga, organizam sam počinje da uništava bolesti: Zapišite i čuvajte ovaj recept!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

So
Namirnice gotove hrane i namirnice koje se prodaju zapakovane često sadrže mnogo soli i drugih dodataka kako bi se produžio njihov rok trajanja. Rafinisana so je bogata hemikalijama i aditivima koji ometaju balans tečnosti u organizmu.

 

Monosodijum glutamat
Monosodijum glutamat ili MSG je aditiv koji se koristi za pojačavanje ukusa u hrani i često se dodaje prelivima za salatu, suhomesnatim proizvodima i supama u kesici.

 

Ovaj aditiv ozbiljno pogoršava bolove u zglobovima i upalu, te se klonite namirnica koje ga sadrže.

 

Doktor kategorično tvrdi i nudi lek: Kad imate dovoljno ovog vitamina, ne možete da dobijete rak!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.