Najzdravije povrće

Vitkiji za 7 dana: 10 najefikasnijih sagorevača masti!

Ako ove najjače saborce u vidu povrća konzumirate svaki dan, značajne promene i ravniji stomak primetićete već za 7 dana
Fitnes & Nutricija
13:24h Autor:
Vitkiji za 7 dana: 10 najefikasnijih sagorevača masti!
Foto: Shutterstock

Povrće koje je bogato belančevinama, mineralima, vitaminima, vlaknima i metabolitima može da bude vaš najjači saborac u borbi protiv masnog tkiva na stomaku. Štaviše, ako ga konzumirate svaki dan, značajne promene i ravniji stomak primetićete već za 7 dana. Protiv ovih 10 vrsta povrća kilogrami i salo nemaju šanse:

1. Ljute papričice

Kanadska studija dokazala je da ljute papričice ne pomažu samo u suzbijanju apetita, već i povećavaju sposobnost tela da sagoreva masnoće.

Narodni lek za mršavljenje i šećernu bolest: Kako da napravite sok od smreke!

2. Zelena paprika

Zelena paprika i srodno povrće pomaže u ubrzavanju metabolizma, što može da rezultuje znatno povećanim sagorevanjem masnog tkiva sa stomaka.

3. Luk

Sadrži malo kalorija zbog čega je ovo povrće idealno za one koji žele da smršaju. Za najbolji efekat konzumirajte ga sirovog. Ne brinite zbog mirisa luka jer postoje zaista efikasni načini koji suzbijaju zadah.

4. Sveži krastavci

Krastavci sadrže puno vode zbog čega su odlični za suzbijanje gladi. Kada osetite neodoljivu želju za grickanjem uzmite par kriški svežeg krastavca i čašu vode. Osećaćete da ste siti, a poješćete vrlo malo kalorija. Uz to, sva tečnost koju ste uneli s krastavcima i čašom vode pomoći će u ispiranju toksina iz tela.

Povremeno gladovanje je odlično za zdravlje: Evo šta se sve dešava sa telom!

5. Šargarepa

Ovo narandžasto povrće čini idealnu sirovu grickalicu. Bogato je beta karotenom i vlaknima i vašem telu učinićete ogromnu uslugu konzumirajući sirovu šargarepu.

6. Bundeva

Obiluje vitaminom C i puni energijom nakon čega se osećate spremnijima za fizičku aktivnost. Pored bundeve lenčarenje i nakupljanje kilograma nemaju šanse!

7. Paradajz

Obiluje vitaminom C i kalcijumom. Kada se konzumiraju zajedno, ova dva elementa čine najbolje savezništvo u borbi protiv masnog tkiva na području stomaka.

Napitak koji zateže stomak: Konačno rešenje protiv nadutosti!

8. Mahunarke

Ispuniće vas vlaknima, belančevinama i, u nekim slučajevima, gvožđem. Najbolji način za konzumaciju mahunarki je da ih dodate salati.

9. Zeleno lisnato povrće

Spanać, zelje i brokoli takođe vas uspešno čine sitima. Ova hrana ne samo da vas snabdeva zdravim vlaknima koja pune želudac, nego i esencijalnim vitaminima i mineralima.

10. Celer

Kao i sveži krastavci, i celer se najvećim delom sastoji od vode i sadrži zanemarljivi broj kalorija. Ova kombinacija čini celer savršenom hranom ako želite da smršate.

Za efikasno čišćenje organizma: Detoks napitak od jabuke i kelja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs