Za svež dah

Muči vas loš zadah iz usta? Evo prirodnog rešenja!

Tradicionalna kineska medicina zadah posmatra kao posledicu viška toplote u želucu te preporučuje gorke namirnice, kao što su cikorija, endivija i tamnozeleno lisnato povrće
Nega
12:30h Autor:
Muči vas loš zadah iz usta? Evo prirodnog rešenja!
Foto: Shutterstock

Ogroman broj ljudi danas ima problema sa zadahom iz usta, koji može biti vrlo različitog porekla. Zadah iz usta može značajno uticati na kvalitet života. Ako vas muči ovaj problem, obratite pažnju na zdravlje zuba, higijenu usne duplje i stanje organa za varenje...

Ajurveda u cilju uklanjanja bakterija i nataloženih čestica hrane pri održavanju higijene usta, odavno naglašava važnost struganja jezika, a tradicionalna kineska medicina zadah posmatra kao posledicu viška toplote u želucu te preporučuje gorke namirnice, kao što su cikorija, endivija i tamnozeleno lisnato povrće.

Rado popijte i šolju zelenog ili crnog čaja jer oni imaju sposobnost da zaustave razmnožavanje bakterija.

Pobedite loš holesterol: Sok koji masnoće dovodi u red!

Zeleni čaj za svež dah
Zeleni čaj za svež dah

Ispiranje usta etarskim uljima takođe će vam pomoći da ublažite zadah, i to naročito onim koje sadrži ulje čajevca, mente i limuna.Takođe, korisni su i mirođija, anis, ulje čajnog drveta, a pomoći će i jednominutno žvakanje grančice svežeg ruzmarina, peršuna, kadulje.

Korišćenje piskavice za rešenje ovog problema se pokazalo izrazito efikasnim. Čaj od semena piskavice se priprema stavljanjem jedne kašike semenki u pola litre hladne vode i kuvanjem u trajanju od petnaestak minuta na umerenoj vatri.

Živeo je 152 godine zbog jednog napitka: Sprečava svaku bolest!

Grickajte svež peršun
Grickajte svež peršun
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs