Neverovatno

8 neočekivanih primena krastavca: Rešite se crva i puževa u bašti, očistite slavine

Ovim povrćem možete da odmaglite ogledalo, ispolirate cipele i rešite se škripe vrata
Fitnes & Nutricija
19:20h
8 neočekivanih primena krastavca: Rešite se crva i puževa u bašti, očistite slavine
Foto: Thinkstock

Krastavci su jednostavni za uzgajanje i vrlo su ukusni. Svi znamo da pomažu ako su vam oči umorne, ali da li ste znali da pomoću krastavca možete da sprečite mamurluk ili očistite sudoperu? Za neke od ovih primena ovog povrća verovatno niste znali!

Odmaglite ogledalo

Umorni ste od odmagljivanja ogledala u kupatilu svaki put nakon tuširanja? Pokušajte da ogledalo istrljate kriškom krastavca. Osim što će da eliminiše zamagljenost, pružiće i prijatan, osvežavajući miris.

Rešite se crva i puževa

Ako vam crvi i puževi uništavaju ono što ste posadili u bašti, neki savetuju da sve što treba da uradite je da narežete nekoliko kriški svežeg krastavca na aluminijsku foliju i da stavite na zemlju. Hemikalije u krastavcu reaguju na foliju i šire miris koji ljudi ne osećaju, ali štetočinama u vrtu smeta, pa će da napuste to područje.

Kako da iskoristite soc od kafe u bašti i rešite se štetočina saznajte OVDE.

Obuzdavanje gladi

Krastavac je odličan za konzumiranje kao brzi obrok koji će da smanji osećaj gladi, pogotovo ako vam se uveče nešto jede, a ne znate šta.

Kako da utolite glad bez kalorije pročitajte OVDE.

Krastavac je odličan za čišćenje

Ako vam je dosta hemikalija i želite neko prirodno sredstvo za čišćenje, krastavac i te kako može da pomogne kod čišćenje slavina, sudopera i nerđajućeg čelika. Uzmite krišku krastavca i utrljajte ga na površinu koju želite da očistite. Ne samo da će da ukloni mrlje i da vrati sjaj, nego neće da ostavi tragove i neće da naškodi vašim prstima i noktima.

Lek za mamurluk

Ukoliko želite da izbegnete mamurluk i glavobolju, pojedite nekoliko kriški krastavca pre spavanja i probudićete se osveženi i bez glavobolje. Krastavci sadrže 90 odsto vode, šećere i B vitamin.

Kod mamurluk može da vam pomogne i kupus, a više o tome pročitajte OVDE.

Krastavac za sveži dah

Krastavac je idealan za uklanjanje neprijatnog zadaha. Sve što treba da uradite je da uzmete krišku krastavca i jezikom je pritisnete za nepce. Ostavite tako 30 sekundi i uklonićete loš zadah.

Hitno poliranje cipela

Utrljajte krišku krastavca na cipele i imaćete čiste i sjajnije cipele. Ovo najbolje deluje na cipelama visokog sjaja.

Za škripave šarke na vratima

Uzmite krišku krastavca i utrljajte je na problematični zglob vrata i škripanje će da prestane barem na neko vreme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs