Obratite pažnju

3 stvari koje ne smete da zaboravite kada je letnja nega u pitanju: Zaštita od sunca nije jedina!

Negu i kozmetičke proizvode je važno da prilagodite letnjim uslovima, a da biste bili zadovoljni izgledom, donosimo vam tri letnja pravila za negu kojih bi trebalo obavezno da se pridržavate
Nega
09:58h
3 stvari koje ne smete da zaboravite kada je letnja nega u pitanju: Zaštita od sunca nije jedina!
Foto: Thinkstock

Leti je teško održavati besprekoran izgled. Zbog visokih temperatura šminka se topi, štetni sunčevi zraci uzrokuju bore, koža i kosa su isušeni. Negu i kozmetičke proizvode je važno da prilagodite letnjim uslovima, a da biste bili zadovoljni izgledom, donosimo vam tri letnja pravila za negu kojih bi trebalo obavezno da se pridržavate.

Zaštita od sunca

Pravilna zaštita od sunca je najvažniji deo letnje bjuti rutine. Pre izlaska napolje, kožu čitavog tela obavezno zaštitite nanošenjem kreme sa što višim zaštitnim faktorom. Bilo sunčano ili oblačno, SPF je obavezan!

Sprečite oštećenje kože - OVDE saznajte koji je vaš tip kože i kako da se zaštitite od sunca.

Hidratacija

Hidratacija je važna tokom cele godine, ali leti pogotovo. Letnja vrelina lako isušuje kožu, pa joj je potrebna hidratacija, i to kako spoljašnja, tako i ona unutrašnja. Pijte dovoljno tečnosti i na kožu svakodnevno nanosite hidratantne kreme i losione.

OVDE saznajte šta sve pomaže kod suve kože.

Nega ruku

Leti lako zaboravljamo da su ruke jedan od najizloženijih delova našeg tela. Koža ruku najpre otkriva godine, pa zato ruke negujte na vreme. Obavezno ih redovno hidrirajte i štitite kremom sa zaštitnim faktorom.

A zašto je dobro nositi naočare za sunce tokom cele godine pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs