Obratite pažnju

Poboljšajte energiju u stanu: Gde je poželjno staviti vrata i prozore, a gde postaviti krevet

Na dinamiku životne energije utiču raspored u stanu, struktura, upotreba vode, položaj prozora... Naučite kako da iskoristite prednosti prirodne energije i kako da sprečite loše posledice njenih tokova
Enterijer
08:36h Autor:
Poboljšajte energiju u stanu: Gde je poželjno staviti vrata i prozore, a gde postaviti krevet
Foto: Thinkstock

Zemljom kruže dva energetska toka: severni, od severa ka jugu (to su organske i po kvalitetu magnetne energije) i istočni, od istoka ka zapadu (posledica rotacije i revolucije i po kvalitetu električne energije), prenosi Lisa.rs.

Horizontalno kretanje energije odvija se od severoistoka (dvostrano preko zapada i preko istoka) ka jugozapadu.U centralnom delu prostora odvija se vertikalno kretanje energije.

Kretanja energije stvaraju tzv. jaka (sever, severoistok, istok) i slaba (jug, jugozapad, zapad) područja u svakom prostoru. Pročitajte kako da iskoristite prednosti i izbegnete loše posledice njihovih dejstava.

1. U jakim područjima je poželjno smestiti glavne ulaze, vrata, prozore, vodene elemente (bazene, vodene kolektore, fontane itd) slobodne otvorene prostore koji će ove sektore učiniti lakšim i prostranijim. U slabim područjima izvlačimo maksimum tako što ih opteretimo masivnim zidovima, teškim elementima, zatvorenim prostorima. Na primer, kuću bi trebalo postaviti u jugozapadni deo placa; teške plakare u jugozapadni deo sobe i slično.

2. Prisustvo vode uvećava potencijale sektora u kojem se nalazi pa tako voda na severu, severoistoku i istoku pojačava pozitivne, a na jugu, zapadu i jugozapadu pojačava negativne potencijale. Teški predmeti umanjuju potencijale sektora, pa se teške i masivne stvari preporučuju za juzni, zapadni i jugozapadni deo placa, kuće ili stana ili sobe.

A odakle vrebaju otrovi u vašem domu pročitajte OVDE.

3. Visina takođe ima važan uticaj na energetski potencijal kuće ili placa, pa se za izuzetno povoljne smatraju placevi i objekti čiji su severni, severoistočni i istočni delovi nizi od južnih, jugozapadnih i zapadnih. Enterijerska primena ovog univerzalnog zakona ogleda se u tome da se visok nameštaj smesta u slaba, a nizak u jača područja.

4. Severni i istočni prozori bi trebalo da imaju veće dimenzije od južnih i zapadnih jer će omogućiti veći upliv povoljnog energetskog potencijala iz jakog područja i istovremeno potisnuti negativne uticaje slabih područja. Na severnoj i istočnoj strani placa ili objekta nije poželjno imati visoko drveće ali će zato masivna građevina ili zid sa južne ili zapadne strane placa stvoriti puno povoljnosti.

5. Slaba područja podržavaju spavanje i sve što se tamo nalazi dobija na značaju pa je dobro da u tom sektoru (jugozapad) boravi gazda kuće ili najstariji član porodice. Treba izbegavati organizaciju prostora za decu u jugozapadnom sektoru, jer deca postaju mali tirani koji hoće da sve bude po njihovom.

Da li mala spavaća soba utiče na kvalitet sna saznajte OVDE.

6. Pripremanje i konzumiranje hrane je pogodno obavljati u severozapadnim i jugoistočnim sektorima.

Koje su najčešće greške u kuhinji saznajte OVDE.

Intelektualni rad, meditacija i relaksacija idu u sektor lagane energije visokog kvaliteta – severoistok, koji predstavlja energetsku prostornu kapiju (što ga čini nepovoljnim za spavanje).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs