Uvećavaju ono što prikazuju

Ogledala privlače pozitivnu energiju: Gde treba, a gde ne smete da ih stavite prema Feng šuiju

Kod odabira ogledala treba da imate brojne faktore u vidu. Prvo i osnovno je utvrditi mesto gde će se ogledalo nalaziti, a potom koju funkciju treba da ispunjava
Enterijer
10:52h
Foto: Shutterstock

Ogledala nude odraz onoga što se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini i upravo to ih čini tako korisnima za Feng šui. Kod odabira ogledala treba da imate brojne faktore u vidu. Prvo i osnovno je utvrditi mesto gde će se ogledalo nalaziti, a potom koju funkciju treba da ispunjava.

 

Ogledala u Feng šuiju koristimo da bismo uvećali prostor ili energiju, nadoknadili nedostatak neke prostorije, skrenuli tok pozitivne energije (šeng či) u željenom pravcu, ili odbili negativnu energiju (šar či).

 

Zabrane: ogledala uvećavaju ono što prikazuju, tako da ako stvaraju odraz bilo čega što je nepovoljno za dobar Feng šui, ona će to još dodatno uvećati. Zapravo, postoji dosta zabrana u vezi sa ogledalima.

 

Kako da svećama privučete pozitivnu energiju u dom saznajte OVDE.

 

Nikada ne bi trebalo da budu smeštena tako da stvaraju direktan odraz ulaznih vrata, jer tako šalju svu pozitivnu energiju koja želi da uđe u naš dom direktno napolje. Ne smete da ih postavite tako da stvaraju odraz WC-a, kupatila ili kuhinjeNe smeju da prikazuju kante za smeće, nagomilan nered ili prljavštinu bilo koje vrste.

 

Postavljena u spavaćoj sobi, stvaraju svađu i nerazumevanje među supružnicima. Bilo da su na zidu, plafonu ili ormaru - stvaraju odraz ljudi koji spavaju.

 

Što se odabira položaja ogledala tiče, morate da znate da je ogledalo vodenog elementa i samim tim nikada ne bi smelo da se nađe u južnom sektoru doma.

 

Povoljno postavljanje:

na primer, u malim prostorijama veliko ogledalo stvoriće privid da je prostorija veća nego što jeste. Ogledalo postavljeno u trpezariji (ne u kuhinji) tako da stvara odraz hrane na stolu i porodice koja jede zajedno doneće blagostanje i harmonične porodične odnose.

 

OVDE pročitajte 10 starih verovanja za privlačenje novca.

 

Možda ste primetili da sve više prodavnica postavlja ogledala tako da stvaraju odraz mesta gde se kasa nalazi.
Poreklo toga nalazi se u Feng šui teoriji: ogledalo simbolički udvostručuje količinu novca koja ulazi u kasu, i time donosi pozitivnu energiju koja privlači veće bogatstvo. Takođe, u prodavnicama se koriste ogledala da bi optički uvećala količinu robe na policama, što ima sličan učinak kao i ogledalo pored kase.

 

Ogledalom možete da nadomestite nedostatak neke prostorije nepravilnog oblika. Potrebno je samo da postavite ogledalo na onaj zid koji remeti pravilan oblik prostorije i simbolički - ogledalo će da produži prostor u onom pravcu gde je to potrebno.

 

U hodnicima koji su takvog oblika da energija kroz njih teče brzo, silovito i putuje direktno u jednu prostoriju zanemarujući ostale, ogledalom možete da se poslužite da biste skrenuli energiju i prema ostalim prostorijama u domu.

 

OVDE pročitajte 8 osnovnih postulata Feng šuija  - kako da iskoristite moć cveća i aromaterapije.

 

(kolektiv.me)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...