VODITE RAČUNA

OVAJ DEO PILETINE JE NAJGORI, A SVI GA ČESTO JEDEMO: Pun je masnoće, toksina i bakterija!

Otkrilo nedavno sprovedeno istrživanje

Fitnes & Nutricija
10:29h Autor:
OVAJ DEO PILETINE JE NAJGORI, A SVI GA ČESTO JEDEMO: Pun je masnoće, toksina i bakterija!
Foto: Shutterstock

Zbog bogatog ukusa i lake pripreme, piletina je često na našoj trpezi. Ona sadrži vitamin D i kalcijum i bogata je proteinima, a sadrži i holin, hranljivi sastojak koji igra ulogu u memoriji i ostalim funkcijama mozga.

Gotovo da nema osobe koja ne voli ovo meso, ali nisu svi delovi piletine zdravi i nije preporučljivo jesti ih često, upozoravaju lekari.

Istraživanjem koje je sprovedeno u Kini naučnici su došli do zaključka da je pileća kožica veoma štetna po zdravlje. Naime, ona se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Iako mnogi veruju da je koža nogu, butina i pilećih prsa odličan izvor vlakana kolagena. Zapravo, ovo je daleko od istine. Ovaj deo ne hrani telo kolagenom, ali lako možete naneti štetu vašoj figuri.

Piletina
foto: Shutterstock

Dobro razmislite pre nego narednog obroka.

Druga na listi štetnih delova piletine nalazi se džigerica. Iako je bogata vitaminom B12, sadrži i dosta masti, koje nam prete holesterolom.

S druge strane, belo meso lekari najviše preporučuju. Ono sadrži veliku količinu proteina koji su odlični za izgradnju mišića, a ujedno sadrži i mali procenat masnoće i malo kalorija pa je odlično ukoliko pokušavate da smršate ili održite kilažu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs