obavezno pročitajte

MANITE SE KOKTELA, JEDITE U ISTO VREME: 5 pravila za skidanje kilograma na odmoru!

Iako nema ničega lošeg u opuštanju i kojem zalogaju više tokom odmora, ukoliko želimo da nakon povratka sa istog stanemo u naš konfekcijski broj, bilo bi dobro da se kontrolišemo.

Fitnes & Nutricija
Autor:
MANITE SE KOKTELA, JEDITE U ISTO VREME: 5 pravila za skidanje kilograma na odmoru!
Foto: Shutterstock

Poznato je da se kilogrami lepe u predelu stomaka i bokova, ali ni drugi delovi tela nisu imuni. Stoga, razmislite o tome koliko kalorija unosite tokom letovanja, uzimajući u obzir izostanak treninga i puno lenčarenja u tom periodu. U redovima koji slede otkrijte šta sve možete da uradite kako biste izbegli pogoršanje izgleda figure po povrtaku kući.

1. Ostavite koktele po strani

Alkoholna i bezalkoholna pića na bazi voća sadrže puno šećera, a posebno ih treba izbegavati na prazan stomak.

2. Smanjite porcije

Kada se nađete pred švedskim stolom, po mogućstvu odaberite mali tanjir, i potražite doručak na bazi žitarica. Ručak i večeru započnite unosom povrća, jer je bogato vlaknima i obezbeđuju dugu sitost, što znači da ćete moći da pronađete pravu meru do kraja obroka.

3. Pametno birajte meze

Sendviči i grickalice nisu pravi uvod u glavno jelo, pa se fokusirajte na zalogajčiće od povrća ili voćnu salatu.

4. Ograničite vreme u restoranu

Pored ovoga, preporuka je da obroci i na odmoru budu u okvirno isto vreme, uz napomenu da je večera pred spavanje veliki minus.

5. Budite više u pokretu

Brza šetnja u trajanju od pola sata, bez prekida preporučuje se i tokom odmora. Naravno, u opticaju je i bilo koji drugi vid fizičke aktivnosti, sve dok nakon uživanja u hrani postoji način da malo potrošite kalorije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs