da li ste neki propustili?

NAJLUĐI FILMOVI O LETU: Zavalite se i uživajte u jednom od ovih 10 naslova! (VIDEO)

Tokom vrućih letnjih dana osvežite se gledajući neke od ovih zabavnih filmova u kojima pomenuto godišnje doba ima veoma važnu ulogu.

Filmovi
21:58h Autor:
Scena iz filma " Pre zalaska sunca", Foto: Profimedia

BRILJATNIN

Čitava radnja ovog mjuzikla iz 1978. godine dešava se tokom leta. Sve je tu – romansa, rokenrol, haljinice, vruće pantalone, plaža, ples… I naravno numera Summer Nights, da dodatno podstakne letnju atmosferu.

PRLJAVI PLES

Ah, te letnje šeme i ljubavi koje se dese na odmoru. Ona naivna i slatka, on opasan i nepredvidiv, i eto filmskog hita. Plesanje je ovde važan faktor, naročito na samom kraju kada se odigrava svima dobro poznata scena.

SLUĐENI I ZBUNJENI

U pitanju je zabavan i nostalgičan film koji prati grupu srednjoškolaca tokom leta. Oni se nalaze na prekretnoj tački života, kada treba da odluče šta će dalje sa sobom. Mnogi glumci su se proslavili nakon ovog ostvarenja, kao na primer Ben Aflek i Metju Mekonahi.

PALM SPRINGS

Radnja filma dešava se tokom jednog venčanja. Kada nastupe krajnje bizarne okolnosti, one će biti razlog da se dva glavna lika povežu. Sve vreme sija sunce i cakli se voda u bazenu, što celu situaciju čini još zabavnijom.

OSMI RAZRED

Istina je da nije lako biti mlad, naročito kada završavate osmi razred. Junakinja filma nalazi se upravo u toj situaciji, a letnji dani doneće joj nova iskustva i poznanstva, gde će joj najveći zadatak biti da spozna sebe.

PRE ZALASKA SUNCA

Naivno upoznavanje u vozu polako će se pretvoriti u nešto izuzetno važno za oba lika u filmu. Dok šetaju ulicama Beča, leto će ih omamiti i učiniti da shvate kako između njih postoji neka tajna veza.

ZOVI ME TVOJIM IMENOM

Ima li išta lepše nego po prvi put se zaljubiti na letnjem odmoru u čarobnoj Italiji? Naravno da nema! O tome svedoči ovo ostvarenje gde su glumci Timoti Šalame i Armi Hamer ostvarili sjajne uloge.

OSTANI UZ MENE

Priča o prijateljstvu, odrastanju i gubicima nalazi se u centru radnje ovog filma. Tokom leta 1959. godine grupa od četvorice dečaka proći će zajedno kroz mnoge nezaboravne avanture.

SESTRINSTVO PUTUJUĆIH PANTALONA

Kada četiri najbolje drugarice shvate da letnji raspust neće provesti zajedno, nalaze način da ostanu povezane. Naime, one će razmenjivati jedan isti par farmerki koje sve četiri mogu da obuku, a koje sa sobom nose čudesne moći.

ZNAM ŠTA STE RADILI PROŠLOG LETA

Kultni horor klasik čak i u svom naslovu pominje leto. Zapravo, čitava krvava priča se dešava tokom dva leta u kojima se mešaju osveta, požuda, ljubav, strah, i sve ono karakteristično za „strašne” filmove iz devedesetih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...