Probajte i uverite se

Profesionalni kuvar otkriva: Zbog ova 3 recepta izgubio sam 16 kg za 2,5 meseca!

Ne morate da se odreknete dobrog ukusa da biste smršali

Nutricija 31.07.2020. - 12:04h Autor: Stil / Ordinacija.hr
Ilustracija, Foto: Profimedia

Kada je nastupila pandemija COVID-19, šef kuhinje iz Filadelfije, Mihael Šadson bio je prisiljen da uspori sa radom, i dok su se neki odmarali u izolaciji, on je iskoristio priliku kako bi poboljšao svoju isehranu i tako za 2,5 meseca izgubio 16 kilograma!

 

Ako i vi želite da izgubite višak kilograma, a ne želite da se odreknete dobrog ukusa, onda su ovo recepti za vas - Šadson kaže da su ga ovi recepti spasili!


1. Letnji pileći ražnjići

 

Sastojci: 1 šoljica vode, ¼ kašičice soli, 8 pilećih krilaca (samo onaj deo koji ima dve kosti), 8 drvenih štapića za roštilj, pola šoljice soja sosa, so, biber, pola naseckanog mladog luka za dekoraciju.


Priprema: Pomešajte piletinu, vodu i so. I ostavite tako minimalno 4 sata.
Krilce stavite na štapić i to ponovite dok sve ne iskoristite. Zagrejte tiganj (ili roštilj) i dodajte mesu so i biber. Pecite otprilike 12 minuta.


Tokom pečenja premazivati soja sosom. Ukrasiti svaki štapić seckanim mladim lukom.

 

Bolji napitak za topljenje masnih naslaga od ovog ne postoji: Od kilograma viška za mesec dana neće biti ni traga!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

2. File minjon ražnjići

 

Sastojci: 300 g mesa, so i biber, mladi luk, soja sos.


Priprema: Isecite meso na male kockice, stavite po 3 na svaki štapić za roštilj.
Zagrejte tiganj, začinite meso. Pecite ih otprilike 8 minuta. Dok se peku premazujte soja sosom i ukrasite mladim lukom.

 

3. Tartar od tune


Sastojci: 450 g odrezaka tune, 4 avokada, 1 kašika semenki susama, pola mladog luka za dekoraciju i pola kašičice klica po želji za dekoraciju.


Sos: 1 kašika soja sosa, 1 kašika ulja susama, 1 kašika sosa od ostriga, 1 kašika japanske paste od pasulja, 1 kašika šećera, pola kašike mlevenog belog luka.


Priprema: Sve sastojke za sos pomešajte u posudi dok se šećer ne rastopi. Tunu i avokado isecite na male kockice. Tunu stavite u posudu i na nju avokado. Dodajte preko svega sos i ukrasite.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...