OSVEŽAVAJUĆE

Ukusno i efikasno: Sirup od nane koji će za tren oka osvežiti telo, ali i vaš dah! (RECEPT)

Idealno osveženje za vrele letnje dane, koje će učiniti i vaš dah svežim i prijatnim.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ukusno i efikasno: Sirup od nane koji će za tren oka osvežiti telo, ali i vaš dah! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

U toplim i vrućim danima najbolje je piti vodu, nakon vode najčešće se preporučuju rashlađeni biljni čajevi i napitci od prirodnih sokova i sirupa. Svakao se preporučuje da izbegavate gazirane i sokove pune koncentrovanih šećera, jer samo trenutno utoljavaju žeđ, a podižu nivo šećera u organizmu.

Sirup koji će vam pružiti osveženje, a u isto vreme učiniti da vaš dah postane i ostane svež, možete sami napraviti kod kuće bez imalo muke.

Sirup od mente (nane) koji se pije razrijeđen i rashlađen momentalno će rashladiti i osvežiti vaš organizam, a pored toga veoma je zdrav.

Razmera za sirup od mente ista je kao i kod pripreme bilo kog drugog sirupa - sirupa od zove, bagrema, matičnjaka ili kadulje.

Na 10 grančica mente stavite litar vode i kilogram šećera, pola limuna i oko 10 grama limunske kiseline (dve kašičice), ističu u receptu.

U zavisnosti od toga koju količinu sirupa želite da dobijete ili s koliko mente raspolažete, dalje su razmere 20 grančica – 2 litre vode, 2 kilograma šećera, i tako naviše.

U svakom slučaju, ovaj sirup ćete voleti, što zbog njegovog osvežavajućeh ukusa, što zbog činjenice da će menta učiniti da vam dah bude svež i prijatan. Dupla korist, zar ne?!

Uživajte i prijatno!

(Stil.kurir.rs/Organskivrt)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs