Breskve su pune vitamina, minerala i hranljivih materija, a nadoknađuje i izgubljenu tečnost koja nam je neophodna tokom letnjih vrućina.
Ali kako izabrati breskve najboljeg ukusa?
Prilikom biranja breskvi u radnjama najvažnija je boja. Idealne su one
koje imaju žuto meso i zlatno crvenkastu koru.
Dobro obratite pažnju na peteljke. Ako imaju nežnije žute nijanse onda su manje zrele, dok zlatne nijanse pokazuju zrelu voćku.
Nemojte kupovati voće koje ima zelene mrlje, udubljenja ili ravna područja.
Takođe, izbegavajte breskve sa smežuranom korom jer to znači da su verovatno bile ohlađene nakon berbe, te su se isušile.
Kakav miris ima najukusnija breksva? Miris breskve je povezan s njenim ukusom. Ako uopšte nema mirisa, znači da nema ni ukusa. Međutim, to nije uvek tako, zavisi i od vrste breskve, ali trebalo bi da ima jak miris.
Za mesec dana dovešćete telo u top formu: Ovo moćno voće topi salo sa stomaka kao od šale!
Da li treba pipati ovo voće?
Kada nežno dodirnete breskvu, otkrićete mnogo toga o njoj. Pritisnite lagano kraj peteljke i ukoliko osetite da je mekana, znači da je voćka zrela, dok sa druge strane, ako je čvrsta nije zrela.
Planirajte kupovinu unapred
Ako pečete kolač koji ćete odmah jesti, birajte najzrelije voće. Ako želite da ih jedete nekoliko dana, potražite manje zrele plodove.
Čuvajte ih pravilno
Breskve treba čuvati na sobnoj temperaturi. Stabljiku okrenite prema dole i položite ih u jednom sloju kako se ne bi oštetile.
Ako postanu previše zrele pre nego što ih pojedete, čuvajte ih u frižideru.