MRŠAVLJENJE

Za mesec dana dovešćete telo u top formu: Ovo moćno voće topi salo sa stomaka kao od šale!

Istopiće salo sa stomaka do poslednjeg grama

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Laboratorijska ispitivanja pokazala su da se redovnim unosom borovnica može smanjiti količina sala u centralnom delu tela, koje se smatra najopasnijim neprijateljem zdravlja.

 

Tema jedne od poslednjih studija sprovedenih na Univerzitetu u Mičigenu bila je veza između smanjenja masnih naslaga na struku i povećanog unosa borovnica.

 

Stručnjaci Istraživačkog centra za kardiovaskularne bolesti pri tom univerzitetu tvrde da su borovnice odličan saveznik u borbi protiv sala, ali i da mogu biti veoma korisne u prevenciji metaboličkog sindroma, oboljenja srca i krvnih sudova.

 

Nakon 90 dana „dijete” naučnici su konstatovali da su se naslage masnoća u abdominalnoj regiji smanjile, kao i da je nivo triglicerida niži, dok je poboljšana osetljivost na insulin.

Samo tri nedelje svakodnevnog unosa soka od ovog voća dovoljne su da se kontrola glukoze i insulina u organizmu popravi, tvrde američki stručnjaci.

 

Borovnice u 100 grama imaju 57 kalorija i 87% vode, što ih čini idealnim saveznikom vitke linije. Dokazano smanjuju stres i napetost, a on je direktno povezan sa mršavljenjem. Poznato je da osobe koje su pod stresnom imaju nepravilan rad hormona koji blokira proces mršavljenja.

 

Sadrže vlakna koja podstiču probavu, menjaju crevnu floru i ubrzavaju metabolizam.

 

Lekari preporučuju jednu šaku dnevno ovog voća. Osim voća, možete piti i sok od borovnica bez dodatog šećera i imaćete isti efekat. 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...