MOĆNI NAPITAK

Izbacite toksine i pesak iz bubrega za 3 dana: Napravite napitak od semenki lubenice koji provereno deluje! (RECEPT)

Semenke lubenice gotovo svi bacamo, a nismo ni svesni koliku lekovitu moć imaju

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Da bi iskoristili sva lekovita svojstva, semenke je potrebno kuvati, samleti ili ispeći kako bismo došli do dragocenog sadržaja.

 

Semenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju obolelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.

 

U njima je zapanjujući sadržaj zdravih sastojaka. Obiluje snažnim antioksidansom likopenom, vitaminima B5 i B6, esencijalnim aminokiselinama. Bakar, magnezijum, cinka i gvožđe, takođe, sadrži u velikim količinama.

 

Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu pomažu telu da se reši toksina, poboljšavaju zdravlje bubrega, čuvaju kardiovaskularni i nervni sistem, pospešuju metabolizam i imunitet.

 

Lubenica umesto leka: Ovo su sva neverovatna lekovita svojstva lubenice!

foto: Shuterstock

Edgar Kejsi koji je umro davne 1945. godine je svoj život posvetio istraživanju biljnih preparata. U svrhe lečenja je čaj od semenki lubenice preporučivao osobama koji su imali bubrežne probleme.

 

Čaj od semenki je odličan diuretik i preporučuje se pacijentima koji treba da eliminišu kamenje i pesak u bubrezima i urinarnom traktu.

 

Evo kako se pravi ovaj čaj:

 

Koristi se 4 kašike isključivo svežih semenki lubenice koje se izdrobe ili iseckaju u blenderu i kuvaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza.

 

Proces se tako nastavlja nekoliko nedelja u istim intervalima dva dana
korišćenja sa jednim danom pauze. Već nakon prvog ciklusa od 3 dana ćete se osećati bolje, a nataloženi toksini će nestati. Za uklanjanje peska iz bubrega potrebno je ponoviti nekoliko ciklusa. 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...