LEKOVITA SVOJSTVA

Pored ovog začina nijedan lek vam nije potreban: Jača imunitet do maksimuma, čuva srce i oporavlja kožu!

Obavezno dodajte ova začin svakom jelu

Nutricija
Autor:
Foto: Shuterstock

Morska so je nezaobilazni sastojak mnogobrojnih preparata za ulepšavanje i mršavljenje, ona podstiče rad metabolizma i izlučivanje toksičnih materija koje se talože u telu.

 

Morska so sadrži oko osamdeset različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, a prisutni su i kalcijum, kalijum, brom, mangan, magnezijum, jod i gvožđe. Zbog svega navedenog, ne čudi, što se svrstava u najzdravije začine. 

 

Preporučuje se da se uvrsgti u ishranu, ali u umerenim dozama. Ovaj začin je moćan, ali ukoliko se sa njegovom upotrebom pretera može izazvati probleme. 

 

Naučnici su takođe dokazali da redovno uzimanje morske soli pomešane s vodom pomaže da smanji loš nivo holesterol, a dobar je prijatelj i krvnog pritiska, reguliše njegov nivo i omogućava pravilan rad srca.

 

Drevni lek starih Inka: Prirodni analgetik, reguliše nivo hormona, usporava strarenje, ublažava simptome menopauze!

foto: Shutterstock

Evo kako morska so utiče na organizam:

 

Jača imunološki sastav

 

Organizam je otporniji na grip, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

 

Čini kožu sjajnijom, a liniju vitkijom

 

Minerali iz soli vežu se za ćelije kože, pa ona postaje sjajnija i baršunasta, a iz istih razloga, kupke s morskom soli podstiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita i regeneracije kožnog tkiva, zbog čega ima i anticelulitni te anti-ejdžing učinak.

 

Smiruje kožne bolesti

 

Ublažava suvu kožu i svrab, ali i olakšava i ozbiljne bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka od morske soli otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidrira tkivo.

Smiruje astmu

 

Morska so je učinkovita i za smanjenje upala disajnih puteva tako što usporava proizvodnju sluzi i tako olakšava disanje. 

 

Za kontrolu dijabetesa

 

Morska so može pomoći da se smanji potreba za insulinom jer je dobra za održavanje odgovarajućeg nivoa šećera u krvi.

 

Čuva kosti

 

Kad telu nedostaje so ono počinje da koristi natrijum iz kostiju što može da dovede do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenje morske soli u umerenim količinama možete da spreči razvoj ozbiljnijih bolesti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...