ISTRAŽIVANJE DOKAZALO

Ubrzava metabolizam i čisti arterije: Ko ovo voće jede svaki dan, sa kilažom i zdravljem neće imati problema!

Ova namirnica rešava sve probleme sa kilažom, ali i nekim bolestima

Nutricija 08.03.2020. - 16:56h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shuterstock

Nedavno sporovedeno istraživanje je pokazalo da jedna pomorandže dnevno čini pravo čudo u skidanju kilograma. Na čijem meniju se nađe neće imati problema sa kilogramima, ali ni sa dijabetesom.

 

Glavnu zalugu za to ima supstanca nobiletin koja se nalazi u narandžama. Ona ima tu moć da ubrza metabolizam, ali i odčepi arterije.

 

Ovo korisno jedninjenje se nalazi između kore i samog ploda, a nakon ljušćenja dovoljna količina ostaje na samom plodu. Otkriveno je da ono cilja na gojaznost i smanjuje rizik od razvoja povezanih bolesti sa viškom kilograma, kao što je dijabetes i začepljene arterije.

 

Domaći sok koji čisti krv, leči anemiju i bolesti bubrega: Ništa zdravije i ukusnije od ovog napitka! (RECEPT)

foto: Shutterstock

U eksperimentu koje je sprovedeno na Univerzitetu Zapadni Ontario, su dokazani pozitivni efekti konzumiranja pomorandži. U istraživanju je učestvovalo nekoliko stotina ispitanika i kod svih je zabeležena manja kilaža i uopšte bolje zdravstveno stanje nego na početku eksperimenta.

 

Lekari napominju da konzumiranje 2 čaše soka od ceđene pomorandže može imati drastičan uticaj na gojaznost. Ovim istraživanjem je, takođe, potvrđeno da korisno jedinjenje smanjuje količinu plaka u arterijama.

 

Ona radi tako što direktno utiče na razgradnju masnih naslaga, pa se preporučuje redovno konzumiranje narandži.

 

I lekari preporučuju ovaj čudotvorni narodni napitak: Leči dijabetes, snižava holesterol i ubrzava metabolizam! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Dr Hof već decenijama proučava supstancu nobiletin, a poslednjim istraživanjem je posebno zadovoljan.

 

Istraživanje nije potpuno zatvoreno, doktor Hog kaže da tu postoji još dosta prostora i pozitivnih svojstava koji bi mogli u skorije vreme biti otkriveni.

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...