Francuski nutricionista Paskal Gordon tvrdi na svakodnevna konzumacija šećera ne može ni na koji način da naruši našu liniju. Dezerti su dozvoljeni, ali postoji nekoliko pravila koje treba poštovati.
Ukoliko ne preterate sa unosom dnevnih kalorija, težina se neće menjati.
Šećer je neophodan organizmu kako bi pravilno funkcionisao. Kada ga uskratimo, mozak počinje neporavilno da radi, mišići slabe, a javlja se i osećaj umora i bezvoljnosti. Potpuno odricanje nije dobra ideje, tvrdi Paskal.
Ako pitate njega, rigorozne dijete nikome ne preporučuje. "One imaju efekat na kratke stze, a kada počnete normalno da se hranite kilogrami se samo lepe za vas."
Ishrana mora da bude raznovrsna. Slatkiši su dozvoljeni, ali ih je najbolje jesti ujutru, jer se tada najbrže vare.
"Ako vam se jede nešto slatko, dezert možete pojesti i na kraju obroka, ali nikako umesto užine", napominje nutricionista.
Šećer nije neprijatelj linije, sve dok ga konzumirate na pravi način i u ograničenim količinama.