ELIKSIR MLADOSTI I ZDRAVLJA

Jedna kašičica je dovoljna: Uvrstite ovaj začin u ishranu i gledajte kako vam se zdravlje popravlja, a kilogrami odlaze!

Dobija se iz vulkanskih područja Pakistana i Indije, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan ukus hrani 

Nutricija
10:23h Autor:
Foto: Shuterstock

Za morsku so znamo već decenijama, u proteklih bekoliko godina popularna je postala i himalajska so, a da li ste znali da postoji i crna so?

 

Ukoliko je uvrstite u redovnu ishranu, telo će vam biti zahvalno. Nutricionisti preporučuju jednu kašičicu dnevno kao dodatak jelima i u kratkom vremenskom periodu ćete primetiti poboljšanje zdravlja.

 

Prema rečima nutricionista pravi je eliksir zdavlja i lepote. Benefiti koje ima za organizam su mnogobrojni.

 

Crna se so još naziva i Indijska, a upravo u ovoj zemlji ga lekari prepisuju pacijentima koji imaju visok krvni pritisak. 

 

S obzirom da u sebi ima malu količinu natrijuma, ona ne stvara opasnost za povećanje krvnog pritiska i zato je mnogo bolja opcija od morske soli. Takođe, se preporučuje za ublažavanje gorušice i gasova u crevima.

 

Nakon 50. godine je naročito važan: Nedovoljan unos ovog minerala povećava rizik od prerane smrti!

foto: Shuterstock

Kako se dobija crna so?

 

Dobija se iz vulkanskih područja Pakistana i Indije, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan ukus jelima.

 

Crna so za smanjenje telesne težine 

 

Zbog mogućnosti razgradnje lipida i enzima, ova so je vrlo efikasna u smanjenju masnih naslaga. Jendostavno zamenite kuhinjsku so sa crnom i gledajte kako vam kilogrami odlaze.

 

Zdravlje kose

 

Odličan je saveznik u borbi protiv opadanja kose. Nije potrebno da pravite maske za kosu, već ćete benefite primetiti samo ukoliko počnete redovno da je konzumirate. 

 

Minerali koji se nalazi u njoj će uticati na rast i jačnje vlasi. Osim toga, učiniće kosu sjajnijom i gušćom.

 

Nuitricionisti preporučuju da popijete jednom dnevno čašu soka od paradajza u koji ćete dodati jednu kašiku ove soli.

 

3 napitka koja regulišu hormone: Svaka žena mora da zna za ovaj lek! (RECEPT)

foto: Shuterstock

Glatka i zdrava koža

 

Moćan je saveznik za zdravlje kože. Umesto hemijskih pilinga, sredstava za čišćenje i spa tretmana izaberite tretman ovom solju koji možete da izvedete i i u svojoj kući.

 

U vodu za kupanje dodajte malo soli i uradite piling. Deluje i kao lekovito sredstvo i posebno je dobro za ispucale pete, natečena stopala, bilo kakva uganuća, a leči i bradavice.

 

Napravite kupku i bolna stopala uronite u tu vodu i pustite da bol nestane. Najbolje bi bilo da koristite hladnu ili mlaku vodu. 

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs