IZVOR ZDRAVLJA

Začin pun zdravlja: U borbi sa ovih 6 zdravstvenih problema sok od đumbira je neprikosnoven! (RECEPT)

Postoji minimum 6 razloga zbog kojih biste morali đumbir da uvrstite u ishranu 

Nutricija 24.12.2019. - 13:03h Autor: Stil/Miss7zdrava.24sata.hr
Foto: Shutterstock

Đumbir je jedan od najzdravijih začina u svetu. Zbog gingerola koji sadrži u sebi, njegova lekovita dejstva su neverovatna. Poseduje protivupalno, analgetsko i antikarcinogeno delovanje. Osim toga, kada se doda u jela poboljšava probavu i leči prehladu.

 

U ovim slučajevima, ovaj začin je nezamenljiv:

 

Jača imunitet

 

Ukoliko ste skloni prehladama, redovna konzumacija soka od đmbira će pozitivno delovati na osnaživanje imuniteta. Đumbir pojačava dejstvo antibiotika i poboljšava cirkulaciju.

 

Preventiva od tumora

 

Za prevenciju raka, naročito jajnika, on je pravi saveznik. Đumbir ublažava simptome iritabilnog creva ako se pije redovno.

 

Rešenje iz prirode za ožiljke od akni: Ukoliko imate neravnine na licu možete ih vrlo lako ublažiti

foto: Profimedia

Kod Alchajmerove bolesti

 

Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đubira usporava propadanje moždanih ćelija što je glavni uzročnik Alzheimerove bolesti.

 

Bolji apetit

 

Đumbir može da poboljša, ali i smanjiti apetit. Na povećanje apetita deluje tako što proizvodi više kiseline u želucu. A kao sredstvo za mršavljenje tako što "spaljuje" masnoće.

 

Za oporavak mišića

 

Nakon napornog treninga dobro je popiti sok od đumnira, jer će on opraviti mišiće i sprečiti pojavu upale.

 

Za pripremu ovog soka će vam biti potrebno: 

 

  • 1 koren đumbira
  • 2 limuna
  • 2 l vode
  • 3 kašike meda

 

Imali ste gustu kosu koja je odjednom počela da opada? Postoji potpuno prirodan način za rešavanje ovog problema!

foto: Shutterstock

Način pripreme: 

 

Oljuštite koren đumbira i dobro ga operite.

 

Iseckajte ga na kockice ili ga usitnite u blenderu (multipraktiku).

 

Sadržaj sipajte u posudu, prelijte je sa 2 dl vode i kuvajte nekoliko minuta na umerenoj vatri.

 

Ostavite je malo da se ohladi, a zatim iscedite limun i dodajte med.

 

U flašu od 2 litre sipajte 1,5 litar vode i smesu od đumbira, limuna i meda.

 

Flašu čuvajte u frižideru.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs