Spavajte kao beba

Za miran i kvalitetan san: Ove namirnice pobeđuju nesanicu!

Stresan način života može da dovede do problema neredovnog i isprekidanog sna, ali rešenje za ovaj problem postoji

Fitnes & Nutricija
Autor:
Za miran i kvalitetan san: Ove namirnice pobeđuju nesanicu!
Foto: Shuterstock

Verovatno vam se nekad desiolo da uprkos svim naporima ne možete da zaspite. U tim trenucima umesto da posegnete za lekovima, mnogo bolje rešenje su neke namirnice uz pomoć kojih možemo brže da utonemo u san.

Ovih 5 namirnica, zaista imaju moć da poprave kvalitet sna.

Brazilski orah

Brazilski orasi sadrži selen i kalijum koji pozitivno deluju na kvalitet spavanja. Do tog rezultata su došli naučnici posle studije koju su sproveli 2014. godine. Šaka brazilskih oraha je dovoljna da biste utonuli u miran san.

Riba

Riba koje sadrže puno omega 3 masnih kiselina će vas umoriti pa ćete brže zaspati. Omega 3 masne kiseline podstiču telo na proizvodnju hormona melatonina koji reguliše bioritam.

Prirodni antibiotik koji sprečava viruse: Narodni lek koji morate imati u svojoj kući ove zime! (RECEPT)

Kivi

Istraživanje je pokazalo da kivi može značajno da pomognr kod problema sa nesanicom. Učesnici koji su sat vremena pre odlaska na spavanje jeli kivi, zaspali su pet minuta ranije i spavali punih 40 minuta duže od druge grupe koja ovo nije praktikovala. Orasi

Lekari savetuju svim osobama koje pate od nesanice da pre odlaska u krevet pojedu šaku oraha, jer oni sadrže melatonin koji umiruje i uspavljuje.

Višnje

I višnje su, takođe, prirodan izvor melatonina. Istraživanja su pokazala da višnje sadrže 13,5 ng melatonina po gramu te su prava „uspavljujuća bomba“.

Odgovori će vas iznenaditi: Evo šta se dogodi organizmu kad iz ishrane izbacite mlečne proizvode!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs