nutricionista savetuje

Najbolja detoks dijeta: Izbacuje toksine, podmlađuje organizam i reguliše probavu!

Stručnjaci savetuju povremenu kratku dijetu crnim grožđem u trajanju od jednof do tri dana kako bi se telo očistilo i regenerirsalo

Nutricija
11:58h Autor:
Foto: Shutterstock

Crno grožđe ima antioksidativno, protivupalno i antialergijsko delovanje zahvaljujući flavonoidima čija koncentracija je najveća u opni bobice i u košticama.

 

Inače, flavonoidi su polifenoli veoma zastupljeni u plodovima biljaka, bogati su antioksidansima i veoma zdravi za ljudski organizam.  Odlično deluju na zdravlje kardiovaskularnog i živčanog sistema.

 

Zbog svog sastava crno grožđe nazivamo još prirodnim tonikom koji je pravi detoks za ljudski organizam.

 

Nutricionistkinja Olja Martinić preporučuje detoks dijetu za čišćenje organizma od toksina nakon leta, koja će vas savršeno pripremiti za hladne dane.

 

Očistite organizam: Detoks dijeta koja će vas napuniti energijom!

foto: Shutterstock

 

"Kao i većina voća dobar je izvor vode, minerala i vitamina. U 100 grama grožđa imamo oko 120 kcal što znači da jedan kilogram slasnih bobica daje čak 1200 kcal", objasnila je Olja Martinić i naglasila da se povremena dijeta crnim grožđem preporučuje isključivo zdravim ljudima.

 

"Za zdrave osobe, koje nemaju ograničenja u ishrani po drugoj osnovi, par dana selektivne dijete sa crnim grožđem može biti blagotvorno. Grožđe podstiče normalnu probavu i deluje diuretski. Grožđe detoks jednodnevni ili dvodnevni je u praksi najčešće primenjivani voćni 'post kako zbog visoke vrednosti ove namirnice, tako i zbog toga što daje osećaj sitosti".

 

Ova dijeta smiruje telo i vraća energiju, podmlađuje organizam, prolepšava kožu i kosu, reguliše probavu i štiti od bolesti. 

 

Ukoliko niste sigurni da li zbog zdravlja smete da primenite ovu detoks dijetu organizma, posavetujte se sa svojim lekarom.


Koliko treba pojesti?

 

  • 1,5 kg grožđa u 4-6 obroka
  • voda - nekoliko čaša dnevno
  • trajanje - 1-3 dana najviše

 

Hrana kao lek: Ukoliko jedete grožđe mesec dana ove neverovatne promene će se dogoditi organizmu!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...