Našla formulu

Ima 80 godina, a izgleda kao da joj je 50: Ona je ubeđena da je mladom čine ove 4 stvari! (FOTO)

Da bi žena izgledala mlađe, potrebno je nekoliko stvari koje će joj pomoći u tome

Nega
12:13h Autor:
Ima 80 godina, a izgleda kao da joj je 50: Ona je ubeđena da je mladom čine ove 4 stvari! (FOTO)
Foto: Printscreen/ youtube/ Filomena Warihay

Mnogi od nas razmišljaju kako ćemo izgledati za 20, 30 ili više godina, odnosno kako zadržati mladolik izgled kad već prođemo menopauzu. Filomena Varihaj je pronašla odgovor na to.

Prevention prenosi kako majka četvoro deca koja je nedavno proslavila 80. rođendan uspeva da održati svoj izgled mladolikim.

Pozitivne misli za večnu mladost

"Svakog jutra se budim s entuzijazmom i osećajem svrhe", rekla je Filomena Varihaj: "Blagoslovena sam energijom, talentom i željom da pomognem drugima da budu sve što mogu i zaista sam zahvalna."

Lice im ne stari, telo im je vitko, šminka im ne treba: Saznali smo u čemu je tajna! (FOTO)

Ovo su tri ključne tajne koje su održale njen izgled:

Dijeta 70-20-10

To znači da 70% kalorija dobija iz voća, povrća i žitarica, 20% iz proteina, ali namirnica kao što su piletina i riba i 10% iz masti.

"To je mnogo seckanja i pripremanja hrane, što je izazov, ali vredno je toga", rekla je Filomena.

Trčanje

"Moja srednja kćerka dobila je sportsku stipendiju, a kad je dobila raspored treninga pre prve godine videla je da to uključuje trčanje na 5 kilometara, tri puta nedeljno. Upitala me "Mama, hoćeš li da trčiš sa mnom?" , kako sam mogla reći ne", rekla je Filomena.

Na kraju je bila u tako dobroj formi da se odlučila i na takmičenje.

"Osvojila sam zlato u svojoj starosnoj grupi i tada sam se navukla", rekla je Filomena i navela da je nakon toga osvajala zlato svaki put kad bi se takmičila za starosnu grupu od 40 do 75 godina.

"Kad je u pitanju motivacija za vežbanje, pomaže ako imate cilj", rekao je Stiv Bovers, koautor knjige "Tajna najzdravijih ljudi na svet", dodajući:

"Postavljanje ciljeva pomaže da povećate delotvornost kod svih vrsta vežbača, od rekreativnih do profesionalnih sportista."

Sećate se žene koja ne stari? Anet (74) ima biljku besmrtnosti, kune se u njenu lekovitu moć!(VIDEO)

Zahvalnost

Svakog dana, Filomena zapisuje za što je zahvalna na papirić i taj papirić ubacuje u svoju teglu zahvalnosti. "Veza uma i tela je tako jasna", rekla je ona.

To takođe može pomoći da ostaneš u formi i da ponosno nosiš bikini u dobi od 80 godina.

"Kad smo zahvalni, skloniji smo pozitivi i srećniji smo sa sobom, zbog čega je verovatnije da ćemo izgubiti težinu ako želimo ili održati kilažu", rekao je dr Bovers.

Ima 55, a izgleda bar 20 godina mlađe: 5 tajni lepote bivšeg modela Jolande Hadid! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs