Budite puni energije

Odlično jutro i još bolji dan: Usvojite ove zdrave jutarnje navike!

One će nas ojačati, napuniti energijom i dobrim raspoloženjem – i svet je naš

Nega
20:48h Autor:
Foto: Shutterstock

Jutro je doba dana kad sami, svojim navikama određujemo kakav će nam biti dan – bez obzira na sve oko nas, ako smo odmorni i puni energije, nema tog problema s kojim se nećemo moći da se uhvatimo u koštac.

 

Naravno, kako bismo to postigli, treba da usvojimo zdrave jutarnje navike koje će nas ojačati, napuniti energijom i dobrim raspoloženjem – i svet je naš.

 

Zato, krenimo redom…

 

Čaša vode nakon buđenja – hidrirajte organizam odmah nakon buđenja, jer niste pili ništa zadnjih šest, sedam, osam sat. Dodajte malo limuna, meda i đumbira i telo će odmah pozitivno reagovati, a metabolizam će se probuditi.

 

Istezanje i vežbanje – genijalna stvar za buđenje, kako uma tako i tela. Ako niste preveliki fan vežbanja, ipak se naterajte maka na par minuta istezanja, vaše telo će vam biti zahvalno.

 

Bacite sve lekove i pijte ovo svako jutro: Bićete zdravi kao dren!

foto: Shutterstock

Doručak – najkorisniji obrok u danu, treba ga pojesti do sat vremena nakon buđenja i, naravno, treba da bude obilan i dobro uravnotežen. Nemojte izlaziti iz kuće bez doručka!

 

Planiranje – ako ste dobro organizovani, već ste uveče napisali sve što morate da obavite. Nakon buđenja, istezanja i doručka, vaš um je odmoran i svež, pa još jednom pregledajte listu i napravite izmene ako je potrebno.

 

Pokret u novi dan – prve stvari na listi neka budu najteže i najzahtevnije. Kad njih savladate sveži i puni energije, ostaće vam dovoljno koncentracije i snage za ostatak dana, a raspoloženje zbog uspešno odrađenih najgorih zadataka biće dodatna pogonska energija.

 

Dakle, ukratko – kad se probudite, nemojte odmah navaliti na kafu, cigarete, mejlove i društvene mreže, na taj način nemate šansi da proživiti uspešan dan!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...