Vredi probati

Šta sve može cinkova pasta: Najjeftiniji lek za kožu, od glave do pete!

Mast ne deluje samo kratkoročno, već dubinski čisti pore i uklanja sve mrtve ćelije s lica
Nega
20:40h Autor:
Foto: Profimedia

Cinkova pasta ili cinkova mast sve češće se može naći na listi proizvoda koji se koriste u borbi protiv neželjenih pojava na licu, ali i uklanjanja iritacija i ogrebotina.

 

Blagotvorna dejstva cinkove paste na kožu velika je jer uključuje brzo rešavanje problema za koje je inače potreban dugotrajan proces.

 

Cink je jedan od najvažnijih metala koji je važan za pravilno funkcionisanje organizma. On predstavlja bitnu osnovu za održavanje i jačanje imuniteta, ali i popravljanje čitavog stanja organizma kod ljudi.

 

Lekovitost cinkove paste

 

Cinkova mast deluje antibakterijski i kao antioksidans, jer uklanja slobodne radikale. Osim što je antibakterijsko, ono se jako često koristi za razne probleme s kožom. Idealan je lek za mnoga kožna oboljenja i rešavanje dermatoloških problema. Tako se cinkova mast koristi protiv potkožnih bubuljica, akni, bubuljica, iritacija kože i za čišćenje kože.

 

S obzirom na to da su sve te promene neprijatne i naporne, cinkova pasta je odlična, jer te probleme rešava vrlo brzo i efikasno. Mast ne deluje samo kratkoročno, već dubinski čisti pore i uklanja sve mrtve ćelije s lica.

 

Cinkova mast često se koristi i u borbi protiv herpesa, koji se može pojaviti kao neprijatna izraslina na ustima ili blizu nosa. Herpes se pojavljuje kao znak pada imunog sistema, tako da je bitno da mast primenjujete odmah pri početku formiranja herpesa na usnama.

 

Žene ovog naroda nikad nemaju problem sa kožom: Crnim melemom brišu bore, čir i otrove! (RECEPT)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako koristiti cinkovu pastu

 

Ako koristite cinkovu pastu za rešavanje problema s kožom, ona se mora koristiti svakodnevno. Ako na vreme reagirate protiv bubuljica i akni, velika je verovatnoća da ćete se brzo rešiti svih problema na koži. Cink će ukloniti višak sebuma i prljavštine s vašeg lica, a i sve bakterije će biti očišćene.

 

Sama upotreba cinkove paste je prilično jednostavna. Mast se sme koristiti nekoliko puta dnevno, u zavisnosti od simptoma i dugotrajnosti problema koji želite da rešite. Mesta koja su iritirana blagim crvenilom treba tretirati kremom koja sadrži koncentarciju od 15% cinka, dok se za jače osipe i iritacije koristi proizvod sa 40% koncentracije cinka.

 

Cinkova pasta koristi se isključivo za spoljašnju upotrebu. Pre nanošenja cinkove paste na kožu, dobro isprerite taj deo kože, ali i ruke kojima nanosite pastu. Ako je koristite za lečenje kožnog problema, namažite kožu po celom delu gde je pogođena. Nakon mazanja operite ruke i ostavite namazani deo kože bez zavoja.

 

Kada stavljate cinkovu pastu na lice, izrazito pazite da krema ne dođe u kontakt sa očima, i da ne uđe u nos ili usta.

 

Cinkova pasta uspešno rešava i problem osipa od pelena kod bebe, samo je mažite u tanjim slojevima. Pre korišćenja cinkove paste kod beba, posavetujte se sa pedijatrom.

 

Nije poznato da cinkova pasta ima nekih neželjenih svojstava i prikladna je za svaki tip kože.

 

Najbolja krema za lice od kokosovog ulja: Sprečava starenje kože od prvog korišćenja! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs