Obratite pažnju

Oprez: Sodu bikarbonu možete koristiti kao masku za lice, ali samo na ovaj način!

Ovaj magični prah idealan je za negu lica, ali samo pod ovim uslovom inače je štetan
Nega
21:04h Autor:
Oprez: Sodu bikarbonu možete koristiti kao masku za lice, ali samo na ovaj način!
Foto: Shutterstock

Postoji mnogo načina na koje sodu bikarbonu možete iskoristiti u službi lepote, od mešanja sa omiljenim šamponom do delotvorne paste za zube zbog koje ćete imati svež dah kao da ste upravo napustili stomatološku ordinaciju.

Po pitanju nege kože soda bikarbona može itekako pomoći.

"Soda bikarbona može se koristiti za brojne svrhe, uključujući blagi piling kako biste nežno uklonili mrtve ćelije sa površine kože ili čak kako bi uklonili tragove večtačke boje za samopotamnjivanje.

Također, soda bikarbona ima sposobnost delotvornog uklanjanja akni zbog antibakterijskih svojstava", otkriva američki dermatolog Džesika Veiser.

Naučnici dokazali: Soda bikarbona nam može spasti život, ali samo ako je ovako koristimo!

Pre nego što nabavite ovaj magični prah, doktorka Veiser upozorava da ne preterujete. Prekomerno korištenje sode bikarbone sa ciljem nege kože može dovesti do suvoće i iritacije.

Osobama koje već imaju kožne probleme poput prirodne suvoće ili osetljivosti kože lica, korištenje sode bikarbone se nikako ne preporučuje.

Ako vam maske za lice na bazi sode bikarbone iritiraju lice, uvek možete pribeći proizvodima poput pudera za sve namene koji u sebi sadrži aktivne sastojke sode bikarbone, a nije tako agresivan kao soda bikarbona.

Ako ipak volite preparate koji uključuju sodu bikarbonu, počnite polako i pažljivo da je koristite. Zbog rizika od isušivanja i osetljivosti kože, korištenje sode bikarbone preporučuje se jednom nedeljno.

Ako dobro podnosite sastojak kao što je soda bikarbona, tretman možete obaviti i do dva puta nedeljno, savetuju stručnjaci.

Uzmite sodu bikarbonu i aluminijumsku foliju: Dobićete holivudski osmeh za sat vremena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs