5 obaveznih rituala nege pred leto: Da biste bile negovane i lepe, obavezno uradite ovo

Stigle su nam visoke temperature, i sve više boravimo na suncu! Uz ove savete pružite koži sve što joj je potrebno i preduhitrite probleme

Nega
Autor:
5 obaveznih rituala nege pred leto: Da biste bile negovane i lepe, obavezno uradite ovo
Foto: Shutterstock

Jul je mesec kad je krajnje vreme da se koža pripremi za uživanje u suncu da biste u leto zakoračili negovani i spremni. Uz nekoliko saveta pružite joj ono što joj treba, tako da meka i glatka dočeka visoke letnje temperature (koje su već počele).

Piling, Koža, Lice, Nega, Maska za lice
foto: Profimedia

Piling lica i tela

Ovo je prvi korak svake nege. Preporuka je da prvo napravite kupku i da se dobro izbanjate, pa da pređete na ovaj korak. Nakon pilinga, postupka kojim uklanjamo mrtve ćelije, koža je glatka i spremna za dalje tretiranje. Nebitno je koristite li piling iz drogerije ili onaj iz kućne radinosti. Nežno ga umasirajte u čistu kožu i isperite mlakom vodom. Nakon toga sledi obavezna hidratacija.

Hidratacija

Voda našu kožu čisti, učvršćuje, tonira, opušta i pospešuje dinamiku obnove ćelija. Gubitak vode u koži može biti uzrokovan mnogim faktorima, ali najčešće su uzrok UV zračenje i toplota. Zato je ispijanje vode u vrelim danima izuzetno važno. A osim toga, kožu je potrebno dodatno hidrirati losionima i mlekom za telo. Hidrirana koža je meka, nežna, glatka i jedra, ne peruta se, nema nikakvih zadebljanja i spremna je da lepo i ravnomerno pocrni.

Stopala, Pedikir, Nokti, Nokti na nogama, Crveni lak, Leto
foto: Shutterstock

Pedikir

Neopisiv je osećaj lakoće nogu nakon pedikira i kratke masaže stopala. Ovo je ritual koji se radi bez obzira na godišnje doba, ali stopalima sada treba posvetiti posebnu pažnju jer su izložena pogledima. Tvrda koža, žuljevi, kurje oči i urasli nokti ne dolaze u obzir, pa rešenje ovih problema treba prepustiti stručnjacima koji će vam uraditi pedikir. Ukoliko nemate ovakvih problema i vešti ste, uradite sami pedikir kod kuće i ne zaboravite da nalakirate nokte nekom lepom, letnjom bojom.

maska za ko
foto: Shutterstock

Depilacija

Ako još niste, krajnje je vreme da sklonite dlačice sa strateških mesta na telu. Ako želite trajno da ih uklonite laserom, sad je za takvu intervenciju već kasno. Takođe, nikako ne preporučujemo uklanjanje dlačica neposredno pre izlaganja suncu. Epilacija ili depilacija voskom ili šećernom pastom za glatku kožu sasvim su dovoljne.

maska za kosu, kokosovo ulje
foto: Shuterstock

Lepršava i zdrava kosa

Pored kože, i kosa je izložena suncu i trpi njegove neželjene efekte. Zato ju je važno na vreme pripremiti i nahraniti, da po povratku s mora ne bi bila suva i ispucala. Savetuje se da se ofarbate 15-20 dana pre odlaska na more, po mogućnosti samo izrastak. Hranite je maskama i uljima za kosu, a to radite celo leto. Nakon povratka s mora preporučuje se šišanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs