7 NAČINA DA KORISTITE SODU BIKARBONU ZA TELO: Svaka žena treba da zna ove korisne savete

Moguće je negovati telo lako i jeftino uz sodu bikarbonu

Nega
7 NAČINA DA KORISTITE SODU BIKARBONU ZA TELO: Svaka žena treba da zna ove korisne savete
Foto: Shutterstock

Pomoć često pronađemo na mestu na kome to najmanje očekujemo. Ovoga puta neverovatna soda bikarbona je ogrnula plašt i stiže kao super heroj. Evo oko čega nam sve može pomoći ovaj prah koji možemo kupiti u svakoj apoteci.

1. Protiv ujeda insekta

Soda bikarbona se može naneti na kožu u obliku paste napravljene od jedne kašičice sode bikarbone i tople vode, pomaže kod ujeda od insekata i svraba odmah.

2. Kod bakterijski infekcija

Četvrtina kašičice sode bikarbone pomeša se sa dve litre vode, napitak se pije svakodnevno i na taj način smanjujemo mogućnost širenja bakterija.

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

3. Pranje i ispiranje zuba i usta

Jednostavno nanesite sodu bikarbonu na četkicu i operite zube, a zatim ubacite kašičicu sode bikarbone u malu čašu sa vodom i koristite to kao prirodno sredstvo za ispiranje usta.

4. Protiv peruti

Utrljajte sodu bikarbonu u kožu glave, a nakon toga operite kosu šamponom.

5. Umesto dezodoransa, nanesite ispod pazuha

Soda bikarbona pomaže i kod uklanjanja neprijatnog mirisa ispod pazuha. Potrebno je da je samo malo utrljate na kožu pazuha i ostavite.

6. Protiv bolova u želucu

Pomaže telu tako što smanjuje višak kiseline koja uzrokuje bol u želucu. U čaši rastvorite jednu kašičicu sode bikarbone i popijte.

7. Piling za stopala

U toplu vodu ubacite tri kašike sode bikarbone, a zatim očistite stopala kamenom za pete, nakon toga jednostavno je utrljajte na stopala i isperite.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs